werkgeluk

Wat iedere professional wil………….

Werkgeluk wil iedere professional ervaren. Het betekent dat je energie krijgt van wat je doet. Je wordt op de gezonde manier uitgedaagd en je vertrouwen groeit. Werken lijkt wel vanzelf te gaan. 

Natuurlijk weet je dat geluk zich niet laat afdwingen. Je kan het niet online bestellen, het is geen product.

Jouw werkgeluk hangt niet af van uiterlijke factoren als: een salaris, een comfortabele werkplek of andere arbeidsvoorwaarden. 

En dat is wel wat de World Happiness Ranking list van de VN ons jaarlijks wil doen geloven: de zogenaamde welvarende landen staan telkens bovenaan. Alsof werkgeluk maakbaar zou zijn. Nee dus.

Voelen en denken

Dat blijkt ook uit onderzoek in deze landen. Men herkent zich niet in deze lijst. Dat heeft hier mee te maken: Wat we denken over werkgeluk, of hoe we het voelen, is een wereld van verschil.

Het zijn juist landen die lager op de ranglijst staan, waar veel meer werkgeluk wordt ervaren! Zonder uitkeringen, de huizen zijn eenvoudig, de inkomens laag, enzovoorts.

Waar het om gaat is, of en hoe je werkgeluk ervaart. Het nastreven van zogenaamde zekerheden heeft maar tijdelijk effect en zorgt dat je afhankelijkheid als consument groeit. Het lijkt meer op het bevredigen van werkgeluk. 

Vrijheid en werkgeluk

Wanneer je werkgeluk ervaart, resoneert dat met wie je in wezen bent. Dat is meer dan iets wel of niet als prettig ervaren. Op dat moment maak je optimaal gebruik van je gaven. Het is het ultieme gevoel van vrijheid. Dat is werkgeluk!