“In the time of the 7th fire, people will emerge to retrace their steps and find ways to live in harmony. They will come to a fork in the road. 

One path will lead to the lightning of the 8th fire, where the destruction of the past will be healed.”             

Anishnabe Prophecy

De vuurloop

Vuurlopen is een oeroud gebruik, ontstaan vanuit een universele wijsheid over mens en mensheid. In allerlei culturen, wereldwijd, liepen mensen over een vuurpad. Als initiatie, voor fysieke en psychische heling en voor het welzijn van de gemeenschap.

“Op blote voeten over hete kolen lopen”, zegt de mainstream wetenschappelijk georiënteerde mens, “is niet echt intelligent”. Op zich een kloppende uitspraak. Vuurlopen is geen rationele, nuttige vaardigheid.

Maar wat verklaart dat de vuurloop al duizenden jaren plaatsvindt, nooit is verdwenen en steeds weer in contact komt met de samenleving? Het antwoord is eenvoudig: omdat het werkt! Omdat alles rondom de vuurloop ons herinnert aan de essentie van menszijn en dit direct ervaarbaar maakt. De connectie tussen lichaam, ziel, mind en spirit hervoelen.  Dat is waar de moderne mens naar verlangt. Vandaaruit maak je gezonde keuzes.

De oude wijsheden van het vuurlopen, gecombineerd met moderne kennis maken deze training buitengewoon compleet en uniek.

‘De vuurloop leert mensen zich te verbinden met hun essentie, vermogens en veerkracht in plaats van ervan te vervreemden.’

Christa

Vuurloop Certificering Training 

Met deze training ben je gekwalificeerd om de vuurloop, het pijlbreken, de glasloop en betonstaal-buigen zelfstandig te begeleiden. In een 1-1 sessie en/of met groepen.

De gecertificeerde TORI Vuurloop Training is gebaseerd op de Sundoor-traditie. Deze komt het dichtst bij de oorsprong van het vuurlopen. Je krijgt alle kennis, ingrediënten, expertise, details en ervaring mee die je nodig hebt om de vuur-en glasloop, het pijl-breken en rebar-buigen veilig en professioneel te begeleiden.

Praktisch

Deze training is puur maatwerk. Dat houdt in dat je, na het eerste kennismakingsgesprek, een voorstel krijgt hoe de training er uit zou kunnen zien. Wat past bij jou? Wil je liever samen met anderen de training volgen, of juist niet. Met je partner? Collega’s, of team? Dat, en meer, bespreken we in het eerste kennismakingsgesprek. Data bepalen we in overleg, zodat het altijd in je agenda past. De wijze waarop de training bij jou past, is uiteraard van invloed op het tarief. Om je toch een richtlijn te geven van de kosten, de ruil voor deze training ligt rond de € 2100,-. Dat is exclusief accommodatie en catering.

De training vindt plaats op een mooie, natuurlijke locatie. Je krijgt  parallel aan de training achtergrond-informatie, oefeningen en praktische richtlijnen mee. Zodra je je eigen vuurlopen gaat organiseren, kun je altijd bij ons terecht en denken we met je mee.

Door wie wordt de training gegeven?

Christa heeft in 2005 zelf de Certificering Training gedaan in Frankrijk en deze daarna regelmatig meebeleefd als assistent, in Nederland en Schotland. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy Dylan (Sundoor) gewerkt en heeft de training op haar eigen wijze verder ontwikkeld. Ze behoort tot de 25 Sakahan Trainers wereldwijd die persoonlijk door Peggy zijn opgeleid om deze training door te kunnen geven. Christa heeft vele vuurlopen begeleid: aan kinderen, jongeren, gezinnen, families, bedrijven, stichtingen, schoolklassen, mannengroepen en opleidingsgroepen. De eerste drie zijn degenen voor wie Christa’s innerlijk vuur in het bijzonder brandt!

Peggy Dylan, grondlegger van Sundoor’s International school of Firewalking

“Christa is the only Sundoor firewalk mastertrainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

Waar kun je je op verheugen?

 • Volledig gekwalificeerd zijn om de vuurloop, het pijlbreken, rebar-buigen en de glasloop te begeleiden
 • Kennis over oeroude wijsheden
 • Coach-en trainersvaardigheden
 • Oefeningen, samenhang en vele a-ha’s die je uitzonderlijk veel inzicht geven
 • Hervoelen van je natuurlijke eigenheid
 • Energie, (zelf)vertrouwen en puur plezier
 • Openen van je ‘act-in-an-instant’ vermogen
 • Integreren van vuurloopprincipes op alle lagen van menszijn
 • Nieuw perspectief in je mens-en wereldbeeld
 • Ondertiteling bij jouw natuurlijke leiderschap
 • Handvatten om mensen binnen 1 dagdeel voorbij angsten, onzekerheden en beperkende overtuigingen te helpen

Vul het contactformulier in wanneer je hier meer van wilt weten. Dan plannen we een bel-afspraak en hoor je hoe en waar de training plaatsvindt. Je ontvangt binnen 2 dagen antwoord. Zo niet, check je spam.

De vuurlooptraining heeft (weer) veel gebracht. Gedachtes, aannames en belemmeringen die in de loop van de tijd ontstaan zijn, zijn heerlijk opgeschud. Tijdens de training heb ik de essentie van wie ik ben weer kunnen voelen en voeden. 

Anja van Wijk

Deze training moet je gaan ervaren! Ongeacht of je nu vuurlopen wil begeleiden of dit geheel voor jezelf gaat volgen, deze kans moet je grijpen. Je krijgt er zoveel van terug, de ervaringen neem je mee voor de rest van je leven. Eerlijk, ik voel en ervaar nu terug wie ik van nature ben. En dat is zeker niet de stille, bedeesde persoon die ik zo lang ben geweest. Nope, integendeel eigenlijk. 🙂

Kim Hillaert

Ik heb ontzettend veel inzichten opgedaan, waar ik in mag groeien. Voelen én handelen, daar zit voor mij de crux. De dag met de roofvogels hebben mij ontzettend veel inzichten gegeven over mijn energie en hoe ik mezelf kan laten zien. De vuurlopen, glaslopen, rebarbuigen en pijlbreken hebben mij meer in mijn lijf gezet. Deze momenten zijn  een schakel geweest van denken naar voelen. Ik beveel deze training absoluut aan! Het is een ongelooflijk waardevol cadeau voor jezelf als mens.

Linda Kleefman

De verwachtingen waren hoog en die zijn helemaal overtroffen. Dankzij Christa heb ik nu niet alleen de kunst van het vuurlopen onder de knie maar heb ik ook mezelf op een heel andere manier leren kennen. Het wordt de kunst om me al die energie te herinneren op de momenten dat ik het nodig heb maar ik voel dat ik alle tools heb meegekregen om dat helemaal waar te maken.

Niels Muysewinkel

TORI

contact

© TORI 2022 | Spelregels