“In the time of the 7th fire, people will emerge to retrace their steps and find ways to live in harmony. They will come to a fork in the road. 

One path will lead to the lightning of the 8th fire, where the destruction of the past will be healed.”             

Anishnabe Prophecy

Historie

Vuur-ceremonies worden sinds het bestaan van de mensheid beoefend als rituelen van verbinding, genezing, initiatie en transformatie.  Ze voeden, verwarmen en inspireren de menselijke geest.

De vuurloop neemt hier een unieke plek in. Van oudsher hadden verschillende stammen en culturen eigen gebruiken. Niet iedereen liep over gloeiende kolen. Bij de ene stam mochten bijvoorbeeld alleen de sjamanen lopen. Bij een andere alleen de meisjes, of de jagers. In de huidige samenleving is vuurlopen wereldwijd uitgegroeid tot een krachtig instrument voor bewustwording, zelfkennis en creatiekracht. Het doet onmiddellijk een appel aan je diepste wezen en weten. Of je nu zelf loopt of toeschouwer bent. En……iedereen die wil mag lopen!

Peggy Dylan en Tolly Burkan hebben samen in de jaren ’80 de kiem gelegd om dit eeuwenoude ritueel toegankelijk te maken voor de wereld van vandaag. Hun zoektocht was gebaseerd op de vraag: ‘Hoe kunnen we deze potentieel gevaarlijke activiteit zowel veilig als krachtig maken voor westerse mensen?’ Die kiem is intussen gegroeid naar een wereldwijde diversiteit aan vuurloopmogelijkheden. EN……we zijn nog maar net begonnen met het verkennen van het potentieel van dit eeuwenoude ritueel.

De vuurloop

De vuurloop stelt mensen in staat een diepte van inzicht te ervaren die normaal gesproken veel meer tijd vraagt. Dat is vaak de verwondering van mensen na een vuurloop: ‘Heb ik zojuist echt ervaren wat ik heb ervaren’? Of ze nu zelf hebben gelopen of het anderen hebben zien doen, ieder heeft zijn eigen beleving. En dan begint het ‘echte’ leven, een uitnodiging om je ervaring te intgereren! Want wanneer je je realiseert dat jouw ervaring echt was en je innerlijk potentieel zo sterk hebt gevoeld ……..wat is er dan meer mogelijk?

Het is een feit dat vuurlopen al duizenden jaren plaatsvindt! Hoe kan dat? De wijsheid van de vuurloop herinnert ons aan wie we zijn als mens en deelgenoot van de samenleving. De vuurloop laat je de connectie van lichaam, ziel en geest hervoelen. Dat is waar de vuurloop je aan herinnert. En die connectie is meer dan ooit, actueel.

‘De vuurloop leert je je opnieuw te verbinden met je essentie, vermogens en veerkracht in plaats van ervan te vervreemden.’

Christa

Zelf vuurlopen leren begeleiden?

Van harte welkom, we leren het je graag. Je zou het een training kunnen noemen, maar het is veel meer dan dat. Wat je bij ons leert over de vuurloop is gebaseerd op de Sundoor-traditie. Deze komt het dichtst bij de oorspronkelijkheid van het vuurlopen. Je krijgt alle kennis en ingrediënten mee die je nodig hebt om de vuurloop op jouw eigen manier te begeleiden. Behalve de vuurloop leer je ook alles over het pijlbreken, de glasloop en het betonijzer-buigen! Vier bijzonder krachtige lichaamsgerichte ervaringen, die je kunt integreren.

Praktische kant

Je komt een week ‘op vakantie’ (inclusief twee reisdagen) in Frankrijk, op onze locatie. Tijdens die week leer je alle ins en outs over het begeleiden van de vuurloop en meer. Deze vakantie gaat door zodra er 4 deelnemers zijn. Het is een aanrader samen met je partner te komen, je vriend(in), collega of zielsverwant. Het is daarbij niet nodig dat ze zelf vuurloop willen leren begeleiden! Deze week is zowieso waardevol en door mede-deelname kun je ondersteunen bij iedere vuurloop. Je hebt immers dezelfde basis en gezamenlijk kun je de vuurloop (of een van de andere elementen) dragen. Ieder vanuit de plek die passend is.

Via een videobelsessie via Zoom maken we nader kennis met elkaar, onderzoeken we dat en krijg je inzicht in het kostenplaatje.

Wanneer?

De vuurloop-week vindt twee keer per jaar plaats. In 2024:

 • Zondag 28 april (aankomstdag) t/m zondag 5 mei (vertrekdag) Op zondag rijdt het heerlijk rustig!
 • Zondag 15 september (aankomstdag) t/m zondag 22 september (vertrekdag)

Je verblijft een week op een natuurlijke locatie in het hart van Frankrijk. Je hebt een eigen slaapkamer, alle maaltijden zijn zeer goed en worden verzorgd door onze kok. Koffie, thee en allerlei heerlijkheden tussendoor zijn aanwezig en de omgeving is meer dan inspirerend. Vakantie dus, waarbij je na een week opgeladen weer thuiswaarts keert!

Naast een heleboel ervaring opdoen, is er een heleboel plezier, krijg je achtergrond-informatie mee, oefeningen, templates en praktische richtlijnen. Hiermee bouw je je eigen ‘archief’ op. Zodra je je eigen vuurlopen organiseert, kun je altijd bij ons terecht en denken we met je mee.

Door wie?

Christa heeft in 2005 zelf de Certificering Training gedaan in Frankrijk en daarna regelmatig geassisteerd in Nederland en Schotland. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy Dylan (Sundoor) gewerkt en heeft de training op haar eigen wijze verder ontwikkeld. Christa heeft vele vuurlopen begeleid: kinderen, jongeren, gezinnen, families, bedrijven, stichtingen, schoolklassen, mannengroepen, 1-1 en aan opleidingsgroepen.

Peggy Dylan, grondlegger van Sundoor’s International school of Firewalking

“Christa is the only Sundoor firewalk mastertrainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

Waar kun je je op verheugen?

 • Nieuwe dingen leren
 • Volledig in staat zijn om met gezonde spanning de vuurloop, het pijlbreken, rebar-buigen en de glasloop te begeleiden
 • Een bijzonder inspirerende week in Frankrijk die je levenslang bijblijft
 • Kennis over oeroude en moderne wijsheden
 • Nieuwe ervaringen, samenhang en vele a-ha’s
 • Mediatie momenten
 • Energie, (zelf)vertrouwen en puur plezier
 • Openen van je vermogen om in te kunnen spelen op (on)verwachte gebeurtenissen
 • Gastsprekers

Vul het contactformulier in wanneer je hier meer van wilt weten. Dan plannen we een afspraak, maken kennis met elkaar en bespreken we hoe deze week bij jou past. Je ontvangt altijd binnen 2 dagen antwoord. Zo niet, check je spam.

De verwachtingen waren hoog en die zijn helemaal overtroffen. Dankzij Christa heb ik nu niet alleen de kunst van het vuurlopen onder de knie maar heb ik ook mezelf op een heel andere manier leren kennen. Het wordt de kunst om me al die energie te herinneren op de momenten dat ik het nodig heb maar ik voel dat ik alle tools heb meegekregen om dat helemaal waar te maken.

Niels Muysewinkel

De vuurlooptraining heeft (weer) veel gebracht. Gedachtes, aannames en belemmeringen die in de loop van de tijd ontstaan zijn, zijn heerlijk opgeschud. Tijdens de training heb ik de essentie van wie ik ben weer kunnen voelen en voeden. 

Anja van Wijk

Ik heb ontzettend veel inzichten opgedaan, waar ik in mag groeien. Voelen én handelen, daar zit voor mij de crux. De dag met de roofvogels hebben mij ontzettend veel inzichten gegeven over mijn energie en hoe ik mezelf kan laten zien. De vuurlopen, glaslopen, rebarbuigen en pijlbreken hebben mij meer in mijn lijf gezet. Deze momenten zijn  een schakel geweest van denken naar voelen. Ik beveel deze training absoluut aan! Het is een ongelooflijk waardevol cadeau voor jezelf als mens.

Linda Kleefman

Deze training moet je gaan ervaren! Ongeacht of je nu vuurlopen wil begeleiden of dit geheel voor jezelf gaat volgen, deze kans moet je grijpen. Je krijgt er zoveel van terug, de ervaringen neem je mee voor de rest van je leven. Eerlijk, ik voel en ervaar nu terug wie ik van nature ben. En dat is zeker niet de stille, bedeesde persoon die ik zo lang ben geweest. Nope, integendeel eigenlijk. 🙂

Kim Hillaert

TORI

 

contact

TORI 2024