voornemens en talent

Dit is de succesvolste combinatie: voornemens en talent.

Wanneer deze niet met elkaar verbonden zijn en je voornemens niet aansluiten op wat je al hebt, verspil je energie. En dat wil je niet.

Loop eens een rondje door je tuin, dan weet je wat ik bedoel: De knoppen zitten al lang aan de takken. De natuur heeft al lang voorbereid wat er na de winter staat te gebeuren. De bladeren zijn gevallen, toen het nieuwe er al aan zat te komen!

Zo werkt het ook met voornemens die echt van jou zijn. Ze vertellen iets over jouw behoeftes, zodat jou energie beter gaat stromen en je nog meer uit de verf komt. 

Dat zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

  • Wanneer je behoefte hebt aan meer vrijheid, zou dat kunnen betekenen dat je behoefte aan autonomie hoger is dan je jezelf tot nu toe toestaat.
  • Wanneer je minder werkdruk wilt ervaren, heb je blijkbaar behoefte om de lat lager voor jezelf te legge en meer te genieten dan je tot nu toe doet.
  • Wanneer je meer tevoorschijn wilt komen, zou dat kunnen betekenen dat je meer in de aandacht wilt staan dan tot nu toe gebeurt.

Hoe beter je voornemens zijn afgestemd op jouw potentieel, des te beter zijn de resultaten. Het gaat er dus niet om wat je in het nieuwe jaar zou WILLEN maar om wat je VERLANGT.

En om dat vast te kunnen stellen en los te koppelen van wat je omgeving van je verwacht en wat je geleerd hebt, is kennis nodig. Kennis van je gaven.

Het Talentenpaspoort is een prachtig instrument en geeft feilloos weer, waar je al vanaf je jongste jaren over beschikt. Je word je bewust van het grote verschil tussen jouw gedrag en het talent waarover je beschikt. Je ziet precies wat jou energie geeft en wat jou werkwijze is. 

Jouw talenten zijn de knoppen aan de takken. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden. Alles is er al.

Als dat geen prettig begin van de kerst is!

Fijne dagen!