‘Beyond right and wrong thinking there’s a field. I’ll meet you there’.

Rumi

De Vuurvogeltraining is de meest inspirerende, impactvolle, compacte en tegelijk leukste leiderschapstraining die er bestaat! Vuur is het centrale element. Letterlijk en figuurlijk. Jouw innerlijk vuur wordt aangewakkerd en je leert dit, als vuurlooptrainer, in andere mensen te ontsteken. De vuurloop, het pijlen breken, rebar-buigen en de glasloop zijn hierin je co-trainers. Je leert alle ins-en outs zodat je mensen hierin veilig en professioneel kunt begeleiden.

Je gaat een frisse, nieuwe relatie aan met je natuurlijke leiderschap. Een onmisbaar element als coach, trainer of ondernemer. Alles wat je leert en ervaart weeft zich direct in je huidige leef-en werkgewoontes.

Vuurlopen staat voor de verbinding van de universele en je persoonlijke levensenergie. Je ervaart de cyclus van los laten wat niet bij jou hoort (op alle lagen) en het weer terug vinden van wie je werkelijk bent. Van oudsher is de vuurvogel (de feniks) hier een oerbeeld van.
 • Het vuur bewaakt het goede van de levens cyclus zodat je er altijd naar terug kunt. Het is je innerlijk vuur
 • De Vuurvogel is degene die vernieuwt, opstaat en herrijst op de juiste tijd. De Vuurvogel creëert het nieuwe.

Je bent met deze training volledig gekwalificeerd om de vuurloop en andere lichaamsgerichte ervaringen zelf door te geven aan mensen van alle leeftijden. Onze grootste wens is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren hiermee in aanraking te brengen!

De eeuwenoude geschiedenis en betekenis erachter, geven je de veelomvattende inzichten die deze training uniek maken. Er is geen andere training denkbaar waarin je in korte tijd zoveel ervaart, leert en meteen integreert in leven en werk.

VUURLOPEN

De vuurloop is een oeroud, ceremonieel gebruik. In allerlei culturen, wereldwijd, lopen mensen over gloeiend hete kolen. Als initiatie, voor fysieke of psychische gezondheid en voor het welzijn van de gemeenschap.

Op blote voeten over hete kolen lopen, lijkt voor ons westerse voorstellingsvermogen niet direct het meest intelligente idee. Waarom we dat toch doen? Het antwoord is simpel: omdat het EN de essentiële lagen van mensheid EN ons persoonlijk menszijn raakt. JIJ bent daar de verbindende factor in! Dat verklaart waarom de vuurloop al duizenden jaren bestaat en over de gehele wereld plaatsvindt. Het dient ieder individu en de mensheid in het algemeen.

Vuurlopen voedt en verwarmt de menselijke geest en bestaat al sinds het vuur op aarde kwam. In onze tijd is de vuurloop uitgegroeid tot de meest krachtige en directe ervaring in zelfleiderschap. Het is helend, verbindend, dynamisch, bevrijdend, transformerend, energiegevend en aardend tegelijk.

Peggy Dylan, grondlegger van SUNDOOR’s International School of Firewalking:

Christa Wiersma is the only Sundoor firewalk mastertrainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

Coach en trainer-training

In 2 maanden groei je uit naar gecertificeerd vuurlooptrainer vanuit de Sundoor-traditie. Deze komt het dichtst bij de oorspronkelijke manier van vuurlopen. Geen adrenaline-kicks, stoerdoenerij, of tsjakka-toestand. Het opent mogelijkheden en kwaliteiten waarvan je niet wist dat je ze binnen bereik had. Tijdens de training leer en ervaar je de oeroude kennis, schoonheid, synchroniciteit en samenhang met de natuurlijke elementen en de wereld waarin we leven.

Praktisch

Je volgt twee 3-daagse trainingen op onze locatie (in Onna) en via de online omgeving krijg je de praktische en technische kennis mee. Je krijgt alle kennis, ingrediënten, expertise, details en ervaring mee die je nodig hebt om de vuur-en glasloop, het pijlen-breken en rebar-buigen veilig en professioneel te begeleiden. Voor alle leeftijden, 1-1 en met groepen.

De trainer

Christa heeft jarenlang trainingen gevolgd en geassisteerd bij Peggy Dylan van Sundoor. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy gewerkt en heeft de training vanuit deze traditie verder ontwikkeld. Ze behoort tot de 25 Sakahan Trainers wereldwijd die persoonlijk door Peggy zijn opgeleid om deze training te mogen geven vanuit de Sundoor traditie. Christa heeft vele vuurlopen begeleid aan diverse groepen: kinderen (uiteraard), jongeren, brussen, families, verjaardagsgezelschappen, bedrijven, schoolklassen, mannengroepen, kindercoaches, open groepen enz. In haar eigen trainingsprogramma’s en coachtrajecten is de vuurloop een regelmatig terugkerend onderdeel.

Gasttrainer Fares Boustanji

De vuurvogel, Phoenix is het oerbeeld van transformatie. Mensen en groepen begeleiden in een vuurloop vraagt om natuurlijk leiderschap. Dat ervaar je in deze training op een uitzonderlijk directe wijze. Fares werkt al jaren met zijn team roofvogels. Werken met de roofvogels is een unieke beleving in de werking van intenties en aanwezig zijn. Een ijzersterke ervaring die je als vuurlooptrainer het ‘fingerspitzengefühl’ geeft. Een prachtcombinatie waarmee je het Phoenix-beeld levenslang in je verankerd blijft.

Wat ga je kunnen?

De inhoud, samenhang, ervaringen en vele a-ha’s geven je uitzonderlijk veel voldoening, inzicht en vreugde. Van vertrouwd worden met vuur, tot het opbouwen van jouw eigen workshops en trainingen. Na afloop kun je:

 • je klanten binnen 1 dagdeel voorbij angsten, onzekerheden en beperkende overtuigingen helpen
 • je eigen vuurlopen vanuit de Sundoor-traditie organiseren en begeleiden
 • een geschenk voor het leven geven aan kinderen, jongeren, volwassenen en opgroeiers
 • de kunst van het pijlbreken, rebar-buigen en de glasloop integreren in je huidige werk
 • nooit meer doen alsof je niet weet wat natuurlijk leiderschap inhoudt
 • de ervaringen in deze training vertalen en richting geven naar andere levensgebieden
 • voor de rest van je leven je levensenergie laten stromen
 • feilloos het verschil aanvoelen tussen (teveel) ruimte geven en nemen, aan-en afwezig zijn, leiden en volgen
 • deel uitmaken van een internationaal netwerk van vuurlooptrainers