In de Vuurvogel-training ontwikkel je een nieuwe, persoonlijke relatie met je natuurlijke zelf-leiderschap. Tegelijkertijd leer je hoe je dit in je werk als coach of trainer weeft.  Je leert transformatieprocessen begeleiden. De vuurloop, het pijlen breken, rebar-buigen en de glasloop zijn je instrumenten.

Je bent met deze training volledig gekwalificeerd om deze instrumenten zelf door te geven aan mensen van alle leeftijden. Onze grootste wens is om vooral kinderen en jongeren hiermee in aanraking te brengen!

De eeuwenoude geschiedenis en betekenis erachter, geven je de veelomvattende inzichten die deze training uniek maken. Er is geen andere leiderschapstraining denkbaar waarin je in korte tijd zoveel ervaart, leert en meekrijgt dat meteen beklijft!

VUURLOPEN?

De vuurloop is een oeroud, ceremonieel gebruik. In allerlei culturen, wereldwijd, lopen mensen over gloeiend hete kolen. Als initiatie, voor fysieke of psychische gezondheid en voor het welzijn van de gemeenschap.

Op blote voeten over hete kolen lopen, lijkt voor ons westerse voorstellingsvermogen niet direct het meest intelligente idee. Het waarom is simpel: omdat het de essentiële lagen van ons menszijn direct aanspreekt: body, mind en spirit! Dat verklaart waarom de vuurloop al duizenden jaren bestaat en over de gehele wereld plaatsvindt. Het dient ieder individu en de mensheid in het algemeen. Anders was het verdwenen.

Vuurlopen voedt en verwarmt de menselijke geest en bestaat al sinds het vuur op aarde kwam. In onze tijd is de vuurloop uitgegroeid tot de meest krachtige en directe ervaring in zelfleiderschap. Het is helend, verbindend, dynamisch, transformerend en aardend tegelijk.

Peggy Dylan, grondlegger van SUNDOOR’s International School of Firewalking:

Christa Wiersma is the only Sundoor firewalk trainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

Coach en trainer-training

In 2 maanden groei je uit naar gecertificeerd vuurlooptrainer-coach vanuit de Sundoor-traditie. Deze komt het dichtst bij de oorspronkelijke manier van vuurlopen. Geen adrenaline-kicks, stoerdoenerij, of tsjakka-toestand. Het opent mogelijkheden en kwaliteiten waarvan je niet wist dat je ze binnen bereik had. De Vuurvogel-training laat je de oeroude kennis, schoonheid, synchroniciteit en samenhang met de natuurlijke elementen ervaren.

Je volgt twee 3-daagse trainingen op onze locatie en via de online omgeving krijg je de praktische en technische kennis mee. Je krijgt alle kennis, ingrediënten, expertise, details en ervaring mee die je nodig hebt om de vuur-en glasloop, het pijlen-breken en rebar-buigen veilig en professioneel te begeleiden. 1-1 of met groepen.

De trainer

Christa heeft jarenlang trainingen gevolgd en geassisteerd bij Peggy Dylan van Sundoor. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy gewerkt en heeft de training vanuit deze traditie verder ontwikkeld. Ze behoort tot de 25 Sakahan Trainers wereldwijd die persoonlijk door Peggy zijn opgeleid om deze training door te geven vanuit de Sundoor traditie. Christa heeft vele vuurlopen begeleid aan diverse groepen: kinderen (uiteraard), jongeren, brussen, families, verjaardagsgezelschappen, schoolklassen, mannengroepen, kindercoaches, open groepen enz. In haar eigen trainingsprogramma’s en coachtrajecten is de vuurloop een terugkerend onderdeel.

Gasttrainer Fares Boustanji

De vuurvogel, Phoenix is het oerbeeld van transformatie. Mensen en groepen begeleiden in een vuurloop vraagt om natuurlijk leiderschap. Dat ervaar je in deze training op een uitzonderlijk directe wijze. Fares werkt al jaren met zijn team roofvogels. Werken met de roofvogels is een unieke beleving in de werking van intenties en aanwezig zijn. Een ijzersterke ervaring die je als vuurlooptrainer het ‘fingerspitzengefühl’ geeft. Een prachtcombinatie waarmee je het Phoenix-beeld levenslang in je verankerd blijft.

Wat ga je leren?

De inhoud, samenhang, ervaringen en vele a-ha’s geven je uitzonderlijk veel voldoening, inzicht en vreugde. Van vertrouwd worden met vuur, tot het opbouwen van jouw eigen workshops en trainingen. En verder leer je:

 • jezelf en anderen voorbij angsten en beperkende overtuigingen te laten gaan
 • je volledige potentieel te laten ontwaken
 • het vermogen om de kracht van de ervaringen in deze training te vertalen en richting te geven naar andere levensgebieden
 • deel uit te maken van een oeroude, wereldwijde wijsheid en traditie
 • geschikte houtsoorten kennen en stabiele houtstapels bouwen
 • hoe je de verschillende vuurtapijten harkt, wanneer en waarom
 • de opbouw van een veilige training/workshop kennen
 • de glasloop bereiden
 • de do’s en dont’s bij de vuurloop, pijlen, re-bar en glasloop
 • hoe je aan je materialen komt
 • over aanvragen van vergunningen
 • ….. nog veel meer.

Je leert alle details kennen in de vuurvogel-training.