Peggy Dylan, grondlegger van SUNDOOR’s International School of Firewalking:

Christa Wiersma is the only Sundoor firewalk trainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

De vuurloop is een oeroud, ceremonieel gebruik. In allerlei culturen, wereldwijd, lopen mensen over tapijtjes gloeiend hete kolen. Als initiatie, voor fysieke of psychische gezondheid en het welzijn van de gemeenschap.

Op blote voeten over hete kolen lopen, lijkt voor ons westerse voorstellingsvermogen niet direct het meest intelligente idee. Waarom doen we dit? Het antwoord is simpel: omdat het de meest essentiële laag van ons menszijn direct aanspreekt!

Vuurlopen voedt en verwarmt de menselijke geest en bestaat al sinds het vuur op aarde kwam. In onze tijd is de vuurloop uitgegroeid tot de meest krachtige en directe ervaring in zelfleiderschap. Het is helend, verbindend, vrolijk, transformerend en aardend tegelijk. Dat verklaart waarom de vuurloop al duizenden jaren bestaat. Het doet iets voor ieder individu en voor het menszijn in het algemeen. Anders was het al lang verdwenen.

Train de trainer

In 2 maanden groei je uit naar Vuurlooptrainer vanuit de Sundoor-traditie. Deze komt het dichtst bij de oorspronkelijke manier van vuurlopen. Geen adrenaline-kicks, stoerdoenerij, of macho-toestand. Deze training is gebaseerd op oeroude kennis, schoonheid, samenhang met de natuurlijke elementen en synchroniciteit. Je volgt twee 3-daagse trainingen op locatie en via de online omgeving krijg je de praktische en technische kennis mee. Met deze training ben je goed gekwalificeerd om zefstandig en veilig vuurlopen te begeleiden. Met teams, in groepen of 1-1. En met name voor kinderen!

Behalve het kunnen begeleiden van de vuurloop leer je andere indrukwekkende lichaamsgerichte oefeningen: pijlen breken, het buigen van de re-bar (betonijzer) en de glasloop. Tijdens de training doe je vooral zelf ervaring op en leer je de vertaalslag maken naar jouw deelnemers. Deze training geeft je alle kennis, ingrediënten, expertise en vaardigheden die je nodig hebt.

Ook wanneer je op een andere manier wilt werken met groepen, is deze training een unicum.

De trainer

Christa heeft jarenlang trainingen gevolgd en geassisteerd bij Peggy Dylan van Sundoor. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy gewerkt en heeft de training vanuit deze traditie verder ontwikkeld. Ze behoort tot de 25 Master Vuurlooptrainers wereldwijd die persoonlijk door Peggy zijn opgeleid om deze training door te geven vanuit de Sundoor traditie. Christa heeft vele vuurlopen begeleid aan diverse groepen: kinderen (uiteraard), jongeren, brussen, families, verjaardagsgezelschap, schoolklassen, mannengroepen, kindercoaches, open groepen enz. In haar eigen trainingsprogramma’s en coachtrajecten is de vuurloop een terugkerend onderdeel.

Wat ga je leren?

Er is geen training denkbaar waarin je qua (zelf)leiderschap en eigenaarschap in korte tijd zoveel leert wat zichzelf direct toepast. De vertaalslag naar je leven en werk wordt meteen helder. De inhoud, samenhang, vele a-ha’s en impact geeft uitzonderlijk veel voldoening en vreugde. Van vertrouwd worden met vuur, tot het opbouwen van jouw eigen vuurloopworkshop. En verder:

  • de geschikte houtsoorten leren kennen
  • houtstapels bouwen en vuurtapijten harken
  • jouw verantwoordelijkheid voor, tijdens en na de vuurloop
  • opbouw van een veilige vuurloopworkshop
  • de geschiedenis van het vuurlopen
  • de do’s en dont’s
  • aanvragen vergunningen
  • vuurlopen 1-1 en met groepen (wat als niemand loopt?)
  • ……en nog veel meer.

Je leert alle details kennen die de vuurloop tot zo’n krachtig transformatiemiddel maken, op een veilige aansprekende manier.

Gasttrainer Fares Boustanji

Vuurlopen begeleiden vraagt om leiderschap. Niet vanuit de boekjes, wel vanuit jezelf. Authentiek en natuurlijk leiderschap ontstaat uit jezelf. Fares werkt al jaren met zijn team roofvogels. Werken met de roofvogels is een unieke en directe ervaring in de werking van intenties. Een ijzersterke ervaring die je als vuurlooptrainer het ‘fingerspitzengefühl’ geeft.