‘Hoe groter de kloof is tussen wie je bent als mens en wat je doet als coach, des te meer onzekerheid en spanning je ervaart.’ 

Stel je voor dat een gitarist slechts  twee snaren van zijn instrument gebruikt. Of een pianist die alleen de zwarte toetsen bespeelt. Hiermee kunnen ze natuurlijk niet de muziek spelen die ze het liefste willen. Ze gebruiken niet het volledige potentieel wat tot hun beschikking staat. Ze doen zichzelf, het instrument en de muziek tekort.

Wanneer je werkt met kinderen of opgroeiers ben JIJ het instrument. Je beschikt over acht lagen van menszijn. (Jouw 8 ‘snaren’ of 88 ‘toetsen’!) Ben je je bewust dat je acht lagen in je hebt?  Spreek je ze allemaal aan? Zo niet, kom je niet volledig tot je recht. Je blijft aan de oppervlakte van je kunnen, kennis en mogelijkheden. Je doet jezelf tekort. En de mensen met wie je werkt.

Juist wanneer je werkt met kinderen en opgroeiers heb je de deskundigheid op compleet menszijn nodig. Op ALLE acht lagen. Hoe meer je daarin thuis bent, hoe zekerder en vrijer je in de wereld kunt staan. Daardoor leer je voorbij problemen kijken en inspelen.

We werken met (a.s.) kindercoachkundigen die:

 • Zich willen verdiepen
 • Intuïtief, leergierig en ambitieus zijn
 • Begrijpen dat persoonlijke en professionele groei nooit ‘af’ is
 • Niet van oppervlakkigheden houden
 • Alle acht lagen van menszijn in zichzelf willen kennen
 • Kennis en inspiratie om kinderen beter te begrijpen
 • Zich zeker willen voelen in zichzelf

Je wordt prettig geprikkeld en ontdekt nieuwe logische verbanden. De inhoud is uniek en krijg je nergens anders.

 • Twee 2-daagse trainingen op een prachtige, sfeervolle locatie, waarin je geheel verzorgd wordt. Heerlijk even uit het alledaagse, zodat je geheel de aandacht kunt richten op jouw mens-kundigheid. Daardoor haal je het optimale eruit en kunnen inhoud en ervaringen beter hun plek vinden. Met gelijkgestemde mensen die, net als jij, een opbouwend verschil willen maken in het leven van kinderen, jongeren en ouders.
 • Christa geeft samen met gasttrainer Danielle Aalten de trainingen. In ieder blok werkt Danielle een hele dag met de groep. Wonderbaarlijk, interessant, uniek en allesomvattend. Danielle laat je de ongebruikte mens-lagen direct ervaren vanuit de Aiki-aanpak. Christa leid je door alle lagen van menszijn heen tijdens de training. In woorden en daden.
 • Vooraf en tussen de trainingen krijg je wekelijks artikelen, video’s, oefeningen, nadenkers  en nieuwe inspiratie via de TORI-Academie, onze online omgeving. Dit volg je op je eigen tempo en je zorgt dat je alles hebt gevolgd voor de tweede training op locatie. De online -en offline trainingen zijn op elkaar afgestemd. Je bepaalt in de online training  je eigen tempo, afhankelijk van je nieuwsgierigheid en ‘honger’. Zodra je een module hebt afgerond kun je meteen naar de volgende, je hoeft dus niet te wachten. De TORI-Academie blijft een jaar na de training beschikbaar voor je, inclusief updates.
 • Een maand na de training (m.u.v. vakantieperioden) is er een live online sessie met Christa. Mogelijke vragen verhelderen, inzichten delen en verdiepen van bepaalde onderwerpen.

In de twee-daagsen draait het gewoon om jou. Jou als (a.s.) kindercoachkundige. Geen gepsychologiseer of geanalyseer, maar ontdekken, ervaren, oefenen, proeven. Alle acht lagen van menszijn leren kennen en begrijpen in woord, beeld en ervaren.  Kindercoachkundig zijn leert je verder kijken dan problemen, omdat je je volledige potentieel aanspreekt.

Het online gedeelte

WEEK 1: Wat is coaching? Waarom problemen eigenlijk oplossingen zijn. Leer-en gedragsproblemen. Waarom kindercoaches nodig zijn. Inspirerende TED-talks. Zelfbeeld en zelfvertrouwen.

WEEK 2: De acht lagen van menszijn. De kunst van waarnemen. De gevolgen van ‘kinderen ontzien’. Jouw natuurlijke talenten en hoe dat jouw coach-zijn authentiek maakt. Literatuurlijst.

WEEK 3: Karakterstijlen. Van verlangen naar realisatie in woord en beeld. Zinvolle ‘tools’ als kindercoach. Hoe je je eigen kwaliteiten ontdekt. Voeding of vulling? Kinder(coach)ziektes.

WEEK 4: Kindercoach en ondernemer, wat houdt dat in? Hoe je gesprekken met ouders zinvol verlopen. De kunst van vragen stellen. Jouw eigenheid. Innerlijke houding als coach. Oefeningen om met kinderen te doen.

Training op locatie

Voorjaar: 17-18 mei, 14-15 juni

Nazomer: 13-14 september, 4-5 oktober

Herfst: 8-9 november, 29-30 november

Wanneer alles in jou ‘JA’ zegt, meld je je aan hiernaast. Je reserveert hiermee je plek voor de eerstvolgende Training Kindercoachkunde in ruil voor het inschrijfgeld (€ 197,- excl. BTW). Je komt in een online betaalomgeving en na betaling ontvang je meteen de factuur. Het inschrijfgeld is niet restitueerbaar bij annulering.

Na je betaling van het inschrijfgeld ontvang je van ons een bevestigingsmail met praktische info, onze Algemene Voorwaarden. (ook op de website, in het zwarte vak onderaan) en een paar vragen. Je kunt hierin ook aangeven of je in twee of vier maandelijkse termijnen wilt betalen.

 • Maximaal twee termijnen: geen meerkosten. Totaalbedrag blijft € 1997,- excl. BTW (inclusief inschrijfgeld en accommodatie) Twee termijnen van € 900,- excl. BTW na inschrijving
 • Drie termijnen: met meerkosten. Totaalbedrag € 2097,- excl. BTW. Drie termijnen van € 699,- excl. BTW na betaling inschrijving.
 • Vier termijnen: met meerkosten. Totaalbedrag € 2197,- excl. BTW. Vier termijnen van € 500,- excl. BTW na betaling inschrijving.
 • Zes termijnen: met meerkosten. Totaalbedrag € 2297,- excl. BTW. Zes termijnen van € 382,83 excl. BTW na betaling inschrijving.

De eerste termijn start in de eerste maand na betaling van het inschrijfgeld.

Een week voor de training start hoor je weer van ons via de mail.  Je ontvangt de inlogcode voor de TORI-Academie (om met de online training te starten) en met de laatste wetenswaardigheden voor je naar de training komt.