Jaartraining

Er zijn kinder-en jongerencoaches in allerlei soort en maten. Er zijn amateurs en professionals! En er zijn TORI Kindercoach Professionals. Deze laatste onderscheiden zich door:

 • kinderen in een grotere context te kunnen zien.
 • commitment aan zijn of haar natuurlijke staat van zijn.
 • toenemende vitaliteit in denken, voelen, willen en kunnen.
 • eigenheid en bewustzijn van beweegredenen.
 • ondernemerschap vanuit ziel en zakelijkheid.
 • een gezonde dosis ambitie.
 • een eigen, doorleefde en heldere visie op opgroeien in deze tijd.
 • mens- en kind-kennis op alle lagen van menszijn.
 • het specialist zijn, geen generalist.
 • hoge kwaliteit te bieden.
 • een pro-actieve houding.
 • eigenaarschap in leven en werk te ontwikkelen.
 • genoeg klanten en een gezond inkomen. 

Wil je dit ontwikkelen? Lees dan verder.

TORI Kindercoach Professional

In de Jaartraining Kindercoach Professional word je ‘verschillig’. Jouw natuurlijke staat van zijn leer je kennen als de basis van je persoonlijke, professionele en ondernemende kwaliteiten. Je intuïtie, ambitie, talenten, (zelf)kennis en kunde vallen met wie jij bent. Vanuit ziel en zakelijkheid leer je dit onbevangen naar buiten te brengen. Dan kunnen opgroeiers en kinderen jou bereiken. Door de typische TORI-aanpak kun je onmogelijk terugvallen in oude gewoontes. Sterker nog: je gaat opvallen! Dat maakt je tot TORI Kindercoach Professional met een goed lopende praktijk en een gezond inkomen. Verheug je op je persoonlijke groeikracht, uitstekende 1-1 begeleiding, zweetdruppels, inspiratie, weerstand, zelfzekerheid, plezier en werkgeluk, inclusief een gezond eigen inkomen. (Dat durven we je zelfs te garanderen!)

Wij geven je het beste van TORI, jij laat het beste in jou tevoorschijn komen. Deze Jaartraining Kindercoach Professional biedt je de complete voedingsbodem.

Je bent kinder-jongerencoach met een eigen praktijk. Een van de beste beslissingen die je in je leven hebt genomen. Je hebt opleidingen, trainingen en workshops gevolgd en letterlijk en figuurlijk van alles in huis. Naast je vakinhoudelijke kennis heb je prachtige plannen. Je intuïtieve aanpak en een tikkeltje rebelse inslag zorgen voor een mooie mix in het werken met kinderen, jongeren en opgroeiers. Deze basis die je gelegd hebt, wil je graag verder zien groeien. Je wilt een gezonde toestroom van klanten en energie blijven krijgen van je werk.

Om dat mogelijk te maken, is het belangrijk dat je:

• jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing kent en gebruik maakt van je mogelijkheden.

• jouw plannen in een begrijpelijke vorm giet waardoor je jouw klanten aantrekt.

• denken, voelen en willen ‘uitgelijnd’ zijn, waardoor je altijd in de juiste film zit.

• de kwaliteit, oplossingen en kunde die JIJ te bieden hebt werkelijk ziet.

Dit zijn regelrechte uitnodigingen om je verder te ontwikkelen. Dan blijf je niet aan de oppervlakte hangen en komt tevoorschijn wat jouw onderscheidt. Het werken als coach professional zal je energie geven en de juiste klanten aantrekken.

Werk aan de winkel!

De jaartraining richt zich op de groei van jouw eigenaarschap en het kunnen bieden van hoge kwaliteit als kindercoach professional. Dat vraagt van jou om het beste in jezelf toe te laten en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Dat is, juist in het werken met kinderen en opgroeiers, van het allergrootste belang.  Zowel je persoonlijke, ondernemende als je professionele ontwikkeling worden tegelijk gevoed bij TORI! De voor jou benodigde ingrediënten worden op jouw maat samengesteld. Ook dat is typisch TORI!

Judy Setz: “Dankzij de training bij TORI merk ik telkens weer hoe ik als persoon en als ondernemer dichtbij mezelf kan blijven en zowel zakelijk als privé mijn eigen keuzes kan maken. Dit had ik voor geen goud willen missen!

Heidi Panjoel: “Dankzij de training bij TORI weet ik, dat datgene wat nodig is, om in de wereld te zetten waarvoor ik bedoeld ben, al in mij aanwezig is”.

We spreken uit ervaring wanneer we je vertellen dat het ontdekken van je natuurlijke staat van zijn een bijzondere ervaring is. Als je daar eenmaal mee vertrouwd bent, zul je verbaasd zijn wat je als coach professional kunt betekenen.

Pas jij in dit profiel?

• Je bent kinder- jongerencoach en hebt ervaring opgedaan met klanten.

• Je bent gedreven om een kindvriendelijk verschil te maken voor de huidige en volgende generaties.

• Je hebt een eigen praktijk, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je website is online.

• Je bent bereid ‘wakker’ te worden als mens, coach en ondernemer.

• Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in nieuwe invalshoeken.

• Je beschikt over een gezonde dosis reflectievermogen en humor.

• Je voelt tot in je vingertoppen dat kindercoach zijn met je hele ziel en zaligheid te maken heeft.

• Je wilt mede-veroorzaker zijn van een professioneel imago van kindercoaching.

Om een juiste keuze te maken, maak je hier een bel afspraak. Ontdek hoe TORI bij jou past en jij bij TORI. Reken op eerlijke antwoorden.

De jaartraining kan iedere maand starten. 

Na inschrijving begin je met het ontdekken van je natuurlijke staat van zijn via het Talentenpaspoort. Onder begeleiding van Vanja Kraamwinkel. Je stroomt in bij de eerstvolgende 2-daagse. Het online gedeelte sluit telkens aan op een 2-daagse training.

Data live-trainingen 2019:

 • 22 – 23 maart (vrijdag en zaterdag) Start 10.00 uur – Afronden 16.30 uur
 • 24 – 25 mei (vrijdag en zaterdag) Start 10.00 uur – Afronden 16.30 uur
 • 30 – 31 augustus (vrijdag en zaterdag) Start 10.00 uur – Afronden 16.30 uur
 • 1 – 2 november (vrijdag en zaterdag) Start 10.00 uur – Afronden 16.30 uur
 • 13 – 14 december (vrijdag en zaterdag) Start 10.00 uur – Afronden 16.30 uur

Werkdagen en supervisie worden tijdens de training in overleg met de deelnemers ingepland

1-1 afspraken kun je zelf inplannen met je coach

Als kindercoach expertisecentrum biedt TORI met de Jaartraining Kindercoach Professional het allerbeste. Deze training is uniek, actueel en compleet.

Een kleine greep uit de onderwerpen:

 • U-theorie: een menselijk model dat houvast biedt in menselijke veranderingsprocessen. (Lees de U in het engels: YOU) Wat kom je onderweg allemaal tegen en hoe geef je daar ondertiteling aan?
 • Verdieping in je coach-kundigheid, uitbreiding van je mogelijkheden in het aanbod aan je klanten.
 • Karakterstijlen: een heldere kijk op ontwikkeling, lichaamstaal, gedrag, overtuigingen en de oorsprong ervan. Hoe je de karakter kwaliteiten in je klanten kunt herkennen en versterken.
 • Je natuurlijke intelligentie: jouw talenten en drijfveren zijn er altijd al geweest. Ze zijn gaandeweg ondergesneeuwd geraakt. Door ze te ontwikkelen, zie je mogelijkheden en ontdek je jouw eigenheid. Dat is intelligent werken, vanuit vanzelfsprekendheid.
 • Systemisch waarnemen is pure noodzaak! Patronen, loyaliteiten, interventies, het zien van een grotere context, dynamieken die onbewust een belangrijke rol spelen en….. jouw eigen plek als coach.
 • WERKtalenten: Wanneer je jouw natuurlijke energiebronnen en denkstijlen kent, ontdek je hoe je als coach vanzelfsprekend floreert.
 • Ervaren, trainen, oefenen en steeds beter worden in je eigen werkwijze als coach. Dat kan door nieuwe ervaringen op te doen, die je van top tot teen ervaart.
 • Onze jarenlange samenwerking met de NFG maakt dat je bij de start van de Jaartraining Kindercoach Professional een licentie krijgt als erkend HBO-coach. Ook wettelijk gezien zet je jezelf hiermee als coach op de kaart.
 • Je ondernemerschap krijgt een liefdevolle schop.
 • En er is nog veel meer….

De training staat in het teken van ervaren, onderzoeken, ontdekken, logische verbanden leggen, verdiepen en vertalen naar de praktijk. Doen dus: oefenen, blunderen, verbeteren en verfijnen. Regelmatig en per persoon verschillend, zodat het eigen wordt. Daarom noemen we dit een training, geen opleiding! Christa begeleidt de trainingen op haar eigen locatie in Onna, samen met de gasttrainers. Van alle dagdelen wordt gebruik gemaakt, dus ook de avonden.  Je kunt de avond van tevoren al naar de locatie afreizen en gebruik maken van B&B. Dat scheelt je ochtend- en verkeer-stress, zodat je fris en fruitig aan de training kunt beginnen.

Wie ga je wanneer als gasttrainers ontmoeten?

Onze gasttrainers zijn allemaal experts en uitzonderlijk in hun levenservaring, kennis en kunde. Hun visies en ervaringen sluiten naadloos aan bij TORI en dat alles maakt deze training tot een levens-veranderend geheel.

START: Na inschrijving begin je met het ontdekken van je natuurlijke staat van zijn via je persoonlijke Talentenpaspoort. Vanja begeleidt je hier persoonlijk in. Dit Talentenpaspoort is de blauwdruk van jouw eigenheid. Hiermee leer je jezelf en je praktijk vanuit een vanzelfsprekendheid managen.

Januari 2019: Michele Wattel. Op reis in je binnenwereld met de door jou uitgezochte talenten van het talentenspel. Je krijgt ze letterlijk en figuurlijk op je bord. Je neemt je koningschap (de regie over je leven) op, lost eventuele belemmeringen op en je komt in contact met je levensmissie , je bestemming. Een proces waarvan je ziel gaat zingen. (www.wonderwell.nl)

Maart: Aalt en Daniëlle Aalten. Je innerlijke houding als coach beleven vanuit Aikido vanuit vier opeenvolgende principes. Deze werkwijze is ontwikkeld en afgeleid uit de basisprincipes van de Japanse krijgskunst Aikido. De Aiki Aanpak heeft een groot cadeau in zich: het bewust zijn van onze enorme innerlijke kracht, vitaliteit en authenticiteit. Onze kwaliteit van aandacht speelt hierin een cruciale rol. (www.aaltaalten.nl)

Mei: Bibi Schreuder is een van de voorlopers van systemische pedagogiek in NL. Naast theorie en uitleg over de systemische wetmatigheden, wordt vooral door ervaren en oefening de systemische intelligentie bij de deelnemers wakker. Inzichten  worden tastbaar. Zij werkt 2 dagen met de groep. Systemisch inzichten zijn onmisbaar in je werk als kinder-coachprofessional. (www.hellingerinstituut.nl)

Augustus: Arienne Klijn. Zelfleiderschap laten groeien met behulp van de innerlijke familie. Iedereen heeft een innerlijke familie: een jongetje, meisje, man en vrouw. De Innerlijke Familie biedt een gemeenschappelijke taal en metafoor om lastige onderwerpen samen te bespreken en oplossingen te zien. Met welke doelgroep je ook werkt, als coach-professional zie je door deze bril snel wat er speelt bij anderen en hoe je dit kunt benaderen. ( www.innerlijkefamilie.nl)

November: Michele Wattel. Op reis in je binnenwereld met de door jou uitgezochte talenten van het talentenspel. Je krijgt ze letterlijk en figuurlijk op je bord. Je neemt je koningschap (de regie over je leven) op, lost eventuele belemmeringen op en je komt in contact met je levensmissie , je bestemming. Een proces waarvan je ziel gaat zingen. (www.wonderwell.nl)

December: volgt!

En verder:

 • Toegang TORI-Academie
 • Live webinars business-coaches
 • 8 uur 1-1 coaching van je Personal TORI Trainer
 • 4 uur 1-1 coaching Talentenpaspoort
 • Stretch dag met Christa waarin aan je praktijk wordt geklust
 • Vier werkdagen, die je vanuit je eigen praktijk volgt
 • Website-screening en schrijfcoaching van Yoeke Nagel
 • Kwartaalupdates met Christa
 • Supervisie
 • Bonus ter waarde van € 1500,-