‘Don’t ask yourself what the world needs.

Ask yourself what makes you come alive.

And then go and do that.

Because what the world needs is

people who have come alive.’

Christa en Vanja zijn de hoeders van TORI. Vanaf het moment dat zij elkaar in 1987 ontmoetten, stond het mogelijk maken van gezonde ontwikkelingen voor kinderen centraal. Daar hebben ze, ieder voor zich en samen, veel ervaring in opgedaan. In binnen-en buitenland.

Het begon ooit in het onderwijs. Het ondernemerschap bleek na een flink aantal jaren beter te passen en leidde tot het starten van een trainingslocatie. Workshops, kindercoachopleidingen, trainingen, coaching en het ontvangen van allerlei groepen vonden hier een plek.

Inspelen op actuele ontwikkelingen blijkt, telkens weer, de kracht van TORI te zijn. Hierin begeleiden Christa en Vanja vanzelfsprekend anderen. Mensen die vanuit een stevig, moreel kompas gezonde ontwikkelingen willen veroorzaken en daarmee bouwen aan het herstel van een menswaardige samenleving. Daarbij staan Levenskunst en Leiderschap centraal.

‘Everyone has a history. 

What you do with it is up to YOU

Some repeat it, some learn from it.

The special ones use it to help others’.

TORI betekent:

…..verhaal of gesprek in het Surinaams. Suriname is een bijzondere plek voor Vanja en Christa. Sinds 1996 komen ze daar regelmatig. Ze hebben er vanaf 1999 zelfs een poos gewoond en gewerkt. In 2011 en 2020 keerden ze terug en ondersteunden de oprichting van een bijzonder project: TORI Zorgboerderij in Lelydorp.

…..uitnodigen in de Japanse krijgskunst Aikido. Een tori nodigt, op een zorgvuldige wijze, de ander uit in beweging te komen. Beiden komen rijker uit de ontmoeting.

….. gezonde levensenergie die het natuurlijke, zelfregulerende systeem van een mens helpt herstellen en helen.

Wanneer je jouw unieke verhaal in de wereld wilt brengen en daarmee gezonde ontwikkelingen wilt veroorzaken, voel je je hier thuis!

Over ons, in het kort:

Christa Wiersma
Christa WiersmaInitiatiefnemer, herbergier, goed- gesprek-partner
Wakkert innerlijke vuurtjes aan, verkwikkende scherpte, ontregelaar, verhelderend, humor, waarheid-vinder.
Vanja Kraamwinkel
Vanja KraamwinkelVoedselboswachter, bouwer, organisator
Onverstoorbaar, relativerend, rechtdoorzee, humor, beeldsprakig, prikkelend, breed perspectief.

TORI

contact

© TORI 2023 Spelregels