‘Je kindertijd spiegelt je natuurlijke staat van zijn.’

Christa en Vanja zijn de initiatiefnemers van TORI. Vanaf het moment dat deze twee mensen elkaar in 1987 ontmoetten,  stond het werken met kinderen en opgroeiers centraal. Gezonde ontwikkelingen veroorzaken; daar hebben ze, ieder voor zich en samen, veel ervaring in opgedaan.

Als voorlaatste in een gezin van elf kinderen had Christa een gevarieerde, gevulde en soms ook overweldigende kindertijd. Daar werd de basis gelegd voor haar werk. Ze leerde onbewust de kracht en invloed van groepen kennen en hoe je in alle drukte je eigenheid kunt bewaren.

Vanja is de middelste van drie zonen. Hij komt uit een pionierende onderwijsfamilie, zowel aan moeders als aan vaders kant. Hij leerde zich vrij te maken van de familie-normen en waarden en zijn eigen talenten te ontwikkelen.

In 2005 startten ze hun gezamenlijk bedrijf met eigen locatie. Met TORI creëren  ze een stevig, innerlijk, mensgericht en levendig fundament voor kindercoaches.  Ze hebben allebei hun eigen-wijzigheden, gaan voor kwaliteit en professionaliteit en 100% bereid om voor kindercoach professionals door het vuur te gaan!

De naam TORI kwam ‘toevallig’ in 2013 voor hun voeten. De betekenissen klopten als een bus!

TORI:

  • betekent verhaal of gesprek in het Surinaams. Suriname neemt een bijzondere plek in in het gezamenlijk leven van Vanja en Christa. Vanaf 1996 kwamen ze daar regelmatig en hebben er zelfs een poos gewoond en gewerkt.
  • is een functie in de de Japanse krijgskunst Aikido. De filosofie erachter is een van de peilers in alle trainingen. Een tori nodigt de ander uit in beweging te komen op een zorgvuldige wijze, vanuit 100% inzet.
  • is het zelfregulerend systeem van levensenergie. Ieder mens beschikt hierover. Dit wakker maken en trainen zorgt dat je je potentieel dat je van nature gegeven is, benut.

TORI werkt voor en met bevlogen coaches. Er heerst een open nieuwsgierigheid naar wie jij bent, wat je beweegt, wat je kunt en waar je naartoe wilt. Wanneer je jouw levensechte, unieke verhaal in deze fase van je leven vorm wilt geven, voel je je hier thuis!

TORI bevindt zich in Onna, de kop van Overijssel en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen. Op deze landelijk gelegen plek, blijf je logeren tijdens de meerdaagsen. De prettige sfeer, de fantastische keuken, de rust en comfortabele geborgenheid zorgen dat je je aandacht gemakkelijk kunt richten. TORI wordt mede gedragen door een fijne groep professionals, ieder met een eigen specialisme! Maak hier nader kennis met de trainers, coaches en het TORI-team.

TORI team

Christa Wiersma
Christa Wiersmaeigenaar TORI, trainer jaarprogramma en coach
Initiator, ontregelaar en creatief brein.
Vanja Kraamwinkel
Vanja Kraamwinkeleigenaar TORI, coach en co-trainer jaarprogramma
Rebels en prikkelend vanuit breed perspectief
Bert Pilon
Bert PilonVirtueel Professional
Creëert een heldere boodschap in beeld.
Alice Flokstra
Alice FlokstraOnze biologische kok
Keukenkoningin en maaltijdtovenaar.
Michèle Wattel
Michèle WattelCo-trainer jaarprogramma
Ontdek je binnenwereld via het talentenspel.
Aalt Aalten
Aalt AaltenCo-trainer jaarprogramma
Aikido als krijgskunst vertalen naar coachzijn.
Yoeke Nagel
Yoeke NagelSchrijfcoach jaarprogramma
Schrijven met alle zintuigen via het creatiepentagram.
Bibi Schreuder
Bibi SchreuderCo-trainer jaarprogramma
Systemisch waarnemen en coachen als innerlijke houding.
Fares Boustanji
Fares BoustanjiCo-trainer Vuurvogeltraining
Synchroon zijn met je intentie ervaren via de roofvogels.
Ariënne Klijn
Ariënne KlijnCo-trainer jaarprogramma
Leiderschap creëren met je innerlijke familie.