natuurtalent

Eén ding staat als een paal boven water: voor pompoenen is 2018 een topjaar! Iedere week kwamen er zonder kunstgrepen nieuwe bij. De oogst duurde lang en was riant.

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als jou dat overkomt. Dat alles meezit. Dat het succes zoals dat bij jou past, als vanzelf tevoorschijn komt. Is dat een utopie?

We leven niet in het paradijs. Dat is zeker. Wat we ook weten, is dat als de natuur alle ruimte krijgt, van middelmatigheid geen sprake meer is! Dan wordt zomaar zichtbaar wat pompoenen eigenlijk willen: volledig pompoen zijn!

Durf jij te denken wat er gebeurt als jij zo met jouw natuur om zou gaan? Zie je het voor je wat er gebeurt, als jij net als die pompoenen onvoorwaardelijk voor je eigen weg zou kiezen? 

Niemand is gelukkig als hij zijn eigen leven niet leeft. Dan ben je jezelf en anderen alleen maar tot last. Dan wordt werk vanzelf een moetje, relaties saai en school een verplicht nummer.

Dat het niet eenvoudig is om te vergeten wat anderen je geleerd hebben en wat je gewend bent geraakt, is duidelijk.

Wat ook duidelijk is: als jij durft te luisteren naar wat je van binnen al lang weet, verander je niet alleen je eigen leven. Met jouw bijdrage heb je impact op alles en iedereen. 

Talent is van nature in ieder mens aanwezig. Als dat tevoorschijn mag komen en wie jij bent, samenvalt met wat je doet, wordt het onderscheidende van jou zichtbaar. Dat is niet zomaar talent. Dat is natuurtalent.