“The purpose of training is to
tighten up the slack,
toughen the body,
and polish the spirit”.

Morihei Ueshiba

Zelf de vuurloop begeleiden?

De vuurloop is een oeroud, ceremonieel gebruik. In allerlei culturen, wereldwijd, lopen mensen over gloeiend hete kolen. Als initiatie, voor fysieke of psychische gezondheid en voor het welzijn van de gemeenschap.

Op blote voeten over hete kolen lopen, lijkt voor ons westerse voorstellingsvermogen niet direct het meest intelligente idee. Waarom we dat toch doen? Het antwoord is simpel: omdat het de essentie van ons persoonlijk menszijn raakt. Op spiritueel, emotioneel, relationeel en mentaal niveau. Dat verklaart waarom de vuurloop al duizenden jaren bestaat. Het staat in dienst van de mensheid.

In onze tijd is de vuurloop uitgegroeid tot de meest krachtige en directe ervaring in (zelf)leiderschap. Het is grensverleggend, helend, verbindend, dynamisch en aardend tegelijk. En ongekend puur!

‘The inner fire is the most important thing mankind possesses’

Leiderschap is een persoonlijk en intelligent vermogen. Dat vermogen gaat niet uit zichzelf, spontaan, aan de slag. Daarvoor is het nodig je denken, voelen en handelen synchroon te laten werken met je innerlijk vuur oftewel: je eigenheid!

Er is geen andere training denkbaar waarin je dit in korte tijd zo direct ervaart. En nooit meer vergeet! De oude wijsheden van het vuurlopen, gecombineerd met nieuwe ontdekkingen maken deze leiderschapstraining buitengewoon compleet en uniek.

Je bent na deze training gekwalificeerd om de vuurloop, het pijlbreken, de glasloop en betonstaal-buigen zelfstandig te begeleiden. In 1-1 coaching en in het werken met groepen.

Gecertificeerd Vuurlooptrainer

Binnen een maand groei je naar gecertificeerd TORI-Vuurlooptrainer, gebaseerd op de Sundoor-traditie. Deze komt het dichtst bij de oorspronkelijke manier van vuurlopen. Het opent mogelijkheden en kwaliteiten waarvan je niet wist dat je ze binnen bereik had. Je krijgt alle kennis, ingrediënten, expertise, details en ervaring mee die je nodig hebt om de vuur-en glasloop, het pijl-breken en rebar-buigen veilig en professioneel te begeleiden.

Praktisch

Je volgt twee meerdaagse trainingen op locatie. Eén van 4 en één van 3 dagen. Via de TORI- Academie krijg je online inspiratie, achtergronden en praktische kennis mee. We geven deze training ook elders in Europa. Dan is de gehele training 6 dagen, inclusief aankomst en vertrekdag.

De trainer

Christa heeft jarenlang trainingen gevolgd en geassisteerd bij Peggy Dylan van Sundoor. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy gewerkt en heeft de training vanuit deze traditie verder ontwikkeld. Ze behoort tot de 25 Sakahan Trainers wereldwijd die persoonlijk door Peggy zijn opgeleid om deze training door te mogen geven. Christa heeft vele vuurlopen begeleid aan: kinderen, jongeren, families, verjaardagsgezelschappen, bedrijven, schoolklassen, mannengroepen, kindercoaches, open groepen, enz. In haar eigen coachtrajecten is de vuurloop een regelmatig terugkerend onderdeel.

Peggy Dylan, grondlegger van SUNDOOR’s International School of Firewalking:

“Christa Wiersma is the only Sundoor firewalk mastertrainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

Gasttrainer Fares Boustanji

Fares laat je via zijn werk met roofvogels iets heel bijzonders ervaren: hoe je voorbij woorden en daden leiderschap kunt nemen. De vuurvogel, Phoenix is het oerbeeld van transformatie. Mensen begeleiden in een vuurloop vraagt om leiderschap! Dat ervaar je in deze training op een uitzonderlijk directe wijze. Het werken met de roofvogels is niet alleen een aanvulling in de training, het is een heel logisch onderdeel binnen het geheel.

Wat ga je kunnen?

De inhoud, samenhang en vele a-ha’s geven je uitzonderlijk veel praktisch inzicht en vreugde. Van vertrouwd worden met vuur, tot het opbouwen van jouw eigen workshops en trainingen. Na afloop kun je:

  • je klanten binnen 1 dagdeel voorbij angsten, onzekerheden en beperkende overtuigingen helpen
  • je eigen vuurlopen organiseren en begeleiden
  • de kunst van het pijlbreken, rebar-buigen en de glasloop integreren in je huidige werk
  • nooit meer doen alsof je niet ervaren hebt wat natuurlijk leiderschap inhoudt
  • de ervaringen in deze training vertalen en richting geven naar andere levensgebieden
  • voor de rest van je leven je levensenergie laten stromen
  • feilloos het verschil aanvoelen tussen (teveel) ruimte geven en nemen, leiden en volgen

Data eerstvolgende vuurlooptraining

Deel 1: 4 t/m 7 september 2020

Deel 2: 8 t/m 11 oktober 2020

Plan een verhelderend gesprek in

De vuurlooptraining heeft (weer) veel gebracht. Gedachtes, aannames en belemmeringen die in de loop van de tijd ontstaan zijn, zijn heerlijk opgeschud. Tijdens de training heb ik de essentie van wie ik ben weer kunnen voelen en voeden. 

Anja van Wijk

Ik heb ontzettend veel inzichten opgedaan, waar ik in mag groeien. Voelen én handelen, daar zit voor mij de crux. De dag met de roofvogels hebben mij ontzettend veel inzichten gegeven over mijn energie en hoe ik mezelf kan laten zien. De vuurlopen, glaslopen, rebarbuigen en pijlbreken hebben mij meer in mijn lijf gezet. Deze momenten zijn  een schakel geweest van denken naar voelen. Ik beveel deze training absoluut aan! Het is een ongelooflijk waardevol cadeau voor jezelf als mens.

Linda Kleefman

Deze training moet je gaan ervaren! Ongeacht of je nu vuurlopen wil begeleiden of dit geheel voor jezelf gaat volgen, deze kans moet je grijpen. Je krijgt er zoveel van terug, de ervaringen neem je mee voor de rest van je leven. Eerlijk, ik voel en ervaar nu terug wie ik van nature ben. En dat is zeker niet de stille, bedeesde persoon die ik zo lang ben geweest. Nope, integendeel eigenlijk. 🙂

Kim Hillaert

De verwachtingen waren hoog en die zijn helemaal overtroffen. Dankzij Christa heb ik nu niet alleen de kunst van het vuurlopen onder de knie maar heb ik ook mezelf op een heel andere manier leren kennen. Het wordt de kunst om me al die energie te herinneren op de momenten dat ik het nodig heb maar ik voel dat ik alle tools heb meegekregen om dat helemaal waar te maken.

Niels Muysewinkel

Waar loop jij warm voor?

retraites
training
coaching

Burg. G.W. Stroïnkweg 124 – 8344 XR Onna
info@tori.nl

contact

© TORI 2019 | Algemene voorwaarden