Stretch-dag op maat

Je kent ze: de comfort zone en de stresszone. Onbewust zit je er langer en vaker in dan goed voor je is. Dat heeft akelige gevolgen voor jou en je praktijk. De zone die daartussen ligt, is de stretchzone. Dat is exact het gebied waarin je vanzelfsprekend leert, met net die gezonde spanning erop. Daar wil je ‘wonen’.

Je natuurlijke staat van zijn komt hier vrij, dus ook je creatieve denken, doen en laten. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden. In de stretchzone hebben je vlucht-, vries- en vechthersenen geen toegang.

Daar is de stretchdag voor bedoeld: puur maatwerk, waarin we samen aan je praktijk klussen. Vlot trekken wat vast is gaan zitten. En ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor jou en je praktijk. Jij bepaalt de klus! Ik zorg voor optimale stretch-voorwaarden en de juiste gereedschappen. Deze neem je na afloop mee naar huis. En een beetje ‘spierpijn’!

Marloes Bakvis: Ik kreeg een hele dag 1-op-1 coaching op persoonlijk en professioneel gebied. Na deze dag was het net alsof ik een flinke sportmassage had gehad! Je weet wel, zo eentje waar het af en toe flink ‘wringt’ en alles in je helemaal los wordt gemaakt; om vervolgens weer met een gevoel van ‘ontkramping’, ruimte, bewegingsmogelijkheden, een frisse blik en vernieuwde energie naar buiten te stappen! Op zo’n dag wordt namelijk alles eens even goed opgeschud en weer naar een hoger niveau getild. Enorm fijn en echt een aanrader!

Jeltje Weijer-Greijdanus: ‘Bewegen en onderzoeken in de ruimte tussen mijn comfortzone en mijn stresszone. Dat is én retespannend én the place to be. Daar is de ruimte voor door ontwikkelen en dingen te gaan doen die ik vanuit mijn comfortzone niet durf. Mijn hele aanbod van  is vandaag op de schop gegaan en na een dag stretchen zag ik een verfrissend, helder, vernieuwd plan. En wat ben ik hier blij mee! Nu achter de schermen verder uitwerken en vooral de ruimte gaan creëren om het te kunnen gaan doen. Dankjewel Christa voor jouw oprechte aandacht en die heerlijke, scherpe vragen en opmerkingen. Deze helpen mij zo om de dingen te relativeren en mede daardoor komt er ruimte om die sprong uit mijn schaduw te durven maken.’

Maaike van de Belt: ‘Deze dag met Christa heeft mij weer wijzer gemaakt. Enigszins vastgeroest in oude gewoontes en met mijn doel de praktijk uitbouwen, stapte ik bij TORI de deur binnen. Een dag lang in het teken van mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het heeft mij energie gegeven en er voor gezorgd dat mijn creativiteit weer AAN is. Een top dag en een echte aanrader!’

Linda Kleefman: ‘Elke ondernemende coach loopt tegen bepaalde dingen aan en/of heeft blinde vlekken dus ook ik! Vanuit professioneel oogpunt vind ik het belangrijk om regelmatig mezelf en mijn bedrijf serieus onder de loep te nemen. En dat heb ik afgelopen zaterdag gedaan bij Christa. Een hele dag voor mezelf als mens, coach en ondernemer! Uitzoomen en in een inspirerende omgeving op hoog niveau aan mijn bedrijf werken. Christa wist intuïtief wat nodig was om het beste in mezelf omhoog te laten komen. Wat ging ik anders naar huis!! Met het kompas in handen ben ik volledig georiënteerd op waar ik heen wil. En die weg begint bij mezelf! Ik neem mezelf en mijn omgeving weer helder waar, zodat ik nog beter de juiste weg kan aanvoelen. Na deze dag zijn er heel wat fijne dingen gebeurd, dat noem ik geen toeval. Veel dank Christa!’ 

Heidi Canther-Visscher: ‘Vorige week heb ik een inspirerende stretch-dag gehad bij  TORI. Een hele dag 1-op-1 coaching en samen klussen aan mijn praktijk! Nou, de vragen van Christa hebben wel voor opschudding gezorgd! Mijn wens was meer duidelijkheid over de weg die ik wilde gaan met mijn praktijk en wat houvast daarin. Dat heb ik zeker gekregen. En hernieuwde energie om met een frisse blik te kijken en een aantal veranderingen door te gaan voeren. Als onderdeel van deze dag heb ik ook met Vanja een stuk als bestuurder in de auto gereden. Fascinerend hoe de manier waarop je een auto bestuurt, overeenkomt met hoe je in het leven staat en dingen aangaat. Hij gaf me inzichten in hoe ik dit wat kan aanpassen, waardoor ik meer overzicht krijg en rust en ruimte ervaar. Een waardevolle dag, met mooie inzichten waarmee ik weer verder kan in mijn praktijk! ‘

Heidi Panjoel: ‘Mijn man en ik wilden samen een Stretch-dag bij TORI. Voor onszelf, onze persoonlijke ontwikkeling én onze bedrijven. En wat hebben we gestretcht! Met Vanja zijn we aan de slag gegaan met onze talentenpaspoorten en Christa heeft ons gecoacht op persoonlijk vlak én op ons ondernemerschap. Na een intense dag in Onna, gingen wij vol nieuwe inzichten weer naar huis. Daar begon de grootste uitdaging: De verkregen inzichten toepassen en integreren in ons dagelijks leven. Dat ging (en soms nog steeds), zoals alles wat je te leren hebt, met vallen en opstaan. Hoe fijn was het dan ook dat de maanden na de stretch-dag de begeleiding van Christa en Vanja gewoon verder ging. Regelmatig spraken we elkaar. Op een duidelijke, directe manier, zonder ‘strikjes’. Niet altijd even leuk maar wel het eerlijkst en effectiefst als je verder wilt komen. Nu, zo’n twee maanden later, is er weer ruimte. Zowel persoonlijk als in mijn praktijk. Christa en Vanja, dankjewel!’

Een stretchdag kun je ook als intervisiegroep volgen!

Stretch-dag - TORI

Klaar voor de stretch?

Mail me wanneer je voelt dat je dit wilt.

Mail Christa

Feed Forward??

Feedback kent iedereen. Het richt zich op wat voorbij is. Feed Forward doet het tegenovergestelde: inloggen op wat er voor je voeten ligt. De grondlegger ervan is Marshall Goldsmith, een leiderschapscoach in Amerika. Ik heb er een TORI-draai aan geven, wat inhoudt dat alle lagen van menszijn worden aangesproken. Je wordt ‘leniger’ als mens en coachprofessional.

Deze vier principes liggen aan FF ten grondslag:

 1. Op de toekomst kun je inloggen en inspelen, op het verleden niet.
 2. FF is optimistisch. Je blinde vlekken worden mogelijkheden. Hierdoor wordt je creatiever en beweeglijker.
 3. FF is de kracht van de eenvoud. Het ontregelt op een manier die je energie geeft. Je intuïtie gaat ‘aan’.
 4. FF richt zich op jouw eigenaarschap. Mogelijkheden worden vertaald en geïntegreerd in praktische stappen die vanzelfsprekend zijn, omdat ze vanuit jezelf komen.

Welkom in jouw stretchzone!

Veranderen betekent (soms radicaal) anders kijken, de juiste keuzes maken en inspelen hierop! Dat lukt alleen wanneer je dat doet vanuit je natuurlijke intelligentie. Met iemand naast je, die ‘kampioen’ inspelen is. Ik ben genadeloos liefdevol voor je en neem je gewenste klus bloedserieus.

Waarschuwing: de veranderingen die je zult creëren, zijn onomkeerbaar en geven energie!

Praktisch

 • Een 1-1 stretchdag vol met inzichten, heldere strategieën, persoonlijke coaching, oefeningen en plan van aanpak.
 • Je krijgt een heerlijke lunch, koffie en/of thee en ander heerlijks.
 • Je krijgt lees- en/of kijkvoeding waardoor je wakker blijft en niet ‘per ongeluk’ terugschiet in je comfort- of stresszone.
 • Na een maand is er een update-gesprek online. Deze sessie wordt opgenomen en krijg je toegestuurd.
 • Tijdens die maand kun je me bellen of mailen om de nieuwigheden eigen te maken.

Gevolg?

 • Je merkt dat je door onbewuste gewoontes, overtuigingen en regels heen bent gevallen, waarvan je niet wist dat ze bestonden (blinde vlek).
 • Je kunt je klus verder zelf klaren.
 • Je creëert slim vertrouwen in jezelf en je mogelijkheden.
 • Jij en je praktijk worden er beter van.

Klaar voor de stretch?

 • Stuur me een mail wanneer je voelt dat je dit wilt. Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek van een uur waarin we fijnslijpen wat jouw gewenste klus is.
 • Heb je zin in de stretch en is het passend, geef ik je het plan inclusief investering.
 • We plannen de klus in.

Zomerstretch

Van 10 juli t/m 10 augustus kun je een zomerstretch-dag volgen. Neem contact op, dan vertel ik je wat het verschil is met de ‘normale’.