In een wereld van meten en wegen,

stelt men doelen.

In de wereld van mogelijkheden,

bepaal je de context

waarin zich het leven kan ontvouwen.”

Coaching

Mensgerichte ondernemers zijn de meest belabberde hulp-vragers. Ze staan toch ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ze hebben toch opleidingen en trainingen gevolgd? Hun bedrijf loopt toch goed? Waarom zou je dan zelf met een coach werken?

Deze curieuze vorm van ‘zelf-zorg’ veroorzaakt altijd energielekkages, uitstel en hommeles.

Zodra je op een volgend niveau terecht bent gekomen, vraagt dat iets anders dan toen je net begon. Ongemerkt kun je, ook nu weer, te lang in oude gewoontes blijven hangen. En je laten coachen hierop? Nee, dat was niet in je opgekomen.

Een aantal redenen om niet met een coach te werken:

 • Omdat je er van uit gaat dat je een probleem zou moeten hebben.
 • Omdat je geen vragen hebt, durft te stellen, of denkt dat je de juiste vraag moet hebben.
 • Omdat het best wel goed gaat (deze is het meest verdacht).
 • Omdat je eerst gaat kijken hoe je het financieel rond krijgt, want ja, coaching is niet gratis.
 • Omdat je druk met je klanten bezig bent.
 • Je hebt nieuwe plannen, maar geen tijd om ze te realiseren, dus is coaching overbodig.

Je snapt ‘m! Coaching is geen luxe, maar een vanzelfsprekendheid. Wil je jezelf fris, fit en open houden, werk dan met een coach. Nou ja, ‘een’ coach? Nee, dat nu ook weer niet. Je wilt uiteraard die ene coach met mens-kennis. Eentje waar jij wat aan hebt, zegt wat je moet horen (niet wat je wilt horen) en die jouw natuurlijke intelligentie helpt aanscherpen.

Andermans ogen en oren, kennis van zaken, praktische aanwijzingen en nieuwe inzichten zijn gewoon nodig. Precies de reden waarom andere professionals, zoals dansers, schrijvers, sporters, zangers ook met een coach werken. Natuurlijk doen ze dat, omdat ze zichzelf scherp wil houden. Of ze willen iets drastisch verbeteren en hierin iets nieuws leren.

Stretch-dag op maat

Stel je voor dat een gitarist slechts twee snaren van zijn instrument gebruikt. Of een pianist die alleen de zwarte toetsen bespeelt. Op die manier gebruiken ze niet alle mogelijkheden die hun instrument biedt. Ze spelen steeds hetzelfde liedje. Door die herhaling beperken zij zichzelf en hun luisteraars.

Hetzelfde gebeurt wanneer jij jouw mogelijkheden onbespeeld laat.

Je kent de ‘zones’?  De comfort-, stretch en stresszone. Onbewust zit je langer en vaker in de eerste en derde zone, dan goed voor je is.

De zone die daartussen ligt, is de stretchzone. Dat is exact het gebied waarin je vanzelfsprekend leert, met net die gezonde spanning erop. Daar wil je ‘wonen’. Je mogelijkheden komen hier vrij, tegelijk met je creatieve denken, doen en laten.  In de stretchzone hebben je vlucht-, vries- en vechthersenen geen toegang.

Daar is de stretchdag voor bedoeld: puur maatwerk, waarin we samen aan je bedrijf klussen. Vlot trekken wat vast is gaan zitten. En ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor jou en je business. Jij bepaalt de klus! Christa voor optimale stretch-voorwaarden en de juiste gereedschappen.

Deze neem je na afloop mee naar huis. Met een beetje gezonde ‘spierpijn’!

Een stretchdag kun je ook als team volgen!

Talentenpaspoort 

Een uniek en persoonlijk document waarin jouw potentieel beschreven staat. Jouw WERKelijke Talenten.

 • Een talent is een persoonlijk gegeven. Het is er altijd al geweest, je kunt het niet creëren.
 • Een talent onderscheidt je van anderen.
 • Een talent is potentieel, geen gedrag of vaardigheid.

Wanneer je je WERKelijke Talenten leert kennen, kom je in aanraking met het onderliggende potentieel, met je verlangens en energiebronnen. Dat is super interessant!  Door ze bewust in te zetten, creëer je mogelijkheden voor jezelf.

Om je WERKelijke Talenten te ontdekken, is het belangrijk te weten dat er verscheidene soorten talenten bestaan. Want een WERKelijk talent is een synergie tussen drie soorten talenten:

 • Emotionele talenten of passies (HART)
 • Rationele talenten of mentale aanleg (HOOFD)
 • Fysieke talenten of fysieke aanleg (HANDEN)

Wanneer je geen rekening houdt met jouw unieke talentenprofiel, heb je de weekenden en vakanties hard nodig om weer op verhaal te komen. Telkens over je grenzen gaan, kost energie. Dat is meer dan gezonde moeheid!

Zodra jij je bewust bent over welke vermogens je beschikt, zie je de mogelijkheden voor je. Dan kom je uit die vicieuze cirkel. Het Talentenpaspoort geeft je jouw persoonlijke route naar WERKgeluk op een presenteerblaadje. Je hoeft niets nieuws te leren want je gaven zijn je al gegeven.

ga met ons in gesprek!

De stretchdag met Christa heeft mij weer wijzer gemaakt. Enigszins vastgeroest in oude gewoontes en met mijn doel de praktijk uitbouwen, stapte ik bij TORI binnen. Een dag lang in het teken van mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een top dag en een echte aanrader!’

Maaike van de Belt

Ik kreeg een hele dag 1-op-1 coaching op persoonlijk en professioneel gebied. Na deze dag was het net alsof ik een flinke sportmassage had gehad! Op zo’n dag wordt namelijk alles eens even goed opgeschud en weer naar een hoger niveau getild. Enorm fijn en echt een aanrader!

Marloes Bakvis

Mijn man en ik wilden samen een Stretch-dag bij TORI. Voor onszelf én onze bedrijven. En wat hebben we gestretcht! Met Vanja zijn we aan de slag gegaan met onze Talentenpaspoorten en Christa heeft ons gecoacht op persoonlijk vlak én op ons ondernemerschap.  Op een duidelijke, directe manier, zonder ‘strikjes’. Nu, zo’n twee maanden later, is er weer ruimte. Zowel persoonlijk als in mijn praktijk. Christa en Vanja, dankjewel!

Heidi Panjoel

Ik vind het goed te weten wat me wel en niet ligt. Zo kan ik goede beslissingen nemen met betrekking tot toekomstig werk. Nu, met mijn Talentenpaspoort, snap ik ook waarom ik andere dingen minder passend vind. 

Myrthe Collard

Het Talentenpaspoort geeft mij richting voor een levensinvulling die bij mij past. Een mooie, duurzame tool voor iedereen die klaar is met ploeteren in het leven en zin heeft om een afgestemde koers te varen.

Esther Wispelweij

Ik heb met het Talentenpaspoort een naslagwerk in handen welke mijn zelf-inzicht vergroot. Het meest waardevolle voor mij is dat Vanja mij heeft helpen herinneren dat mijn vanzelfsprekende manier van zijn en doen genoeg is om mijzelf en anderen van dienst te zijn. Dit besef versterkt mijn geloof en vertrouwen in mijzelf.

Mandy van Vlooten

Het Talentenpaspoort heeft mij inzicht gegeven in mijn sterke punten op werkgebied. En vooral welke manier van werken mij energie geeft, in plaats van kost. Daardoor kan ik gerichtere keuzes maken en vooral mijn eigen weg gaan. Mijn werk doen op een manier waar ik energie van krijg. Een aanrader voor iedereen!

Heidi Canther Visscher

Het Talentenpaspoort en de intensieve gesprekken met Vanja hebben me verrast. Het ging 100% over mezelf. Ik heb inzichten gekregen om op een ontspannen manier ondernemer te zijn. De ondernemer die mij past en niet die ik denk te moeten zijn. Ik zie nu waar ik (veel) energie en levenslust verlies en waar ik mijn focus op mag houden. Het is net of ik na jaren zoeken een soort toestemming voel om de keuzes te maken die bij mij passen.

Anja van Wijk

Waar loop jij warm voor?

retraites
training
coaching

Burg. G.W. Stroïnkweg 124 – 8344 XR Onna
info@tori.nl

contact

© TORI 2019 | Algemene voorwaarden