Par-delà les idées du bien et du mal,
Il y a un champ. Je t’y retrouverai’.

(‘Somewhere beyond right and wrong thinking, there’s a field. I’ll meet you there’.)

Rumi 

In de herfst van 2023 zijn we met een bijzonder fijne plek in aanraking gekomen. In het hart van Frankrijk. Tijdens de eerste ontmoeting wisten we: dit is de plek om op een nieuwe manier verder te gaan met het veroorzaken van gezonde ontwikkelingen! Met de nadruk op verder……Verder dan we tot nu toe hebben gedaan en kenden.

Wat hier nieuw aan is? Deze plek is om te beginnen van zichzelf……Zonder eigenaars in de gangbare betekenis. Hoe dan? Deze plek wordt beheerd en behoed door mensen die eigenaarschap willen nemen voor deze plek. Naast dit gegeven zorgen we ervoor dat deze plek niet meer verkocht kan worden en bewaard blijft voor de generaties na ons.

Ongeveer 20 jaar geleden stond er een enorme, ongebruikte schuur op deze plek. Omringd door glooiende velden, oude eiken, klaterende beekjes en weelderig groen. Naast een prachtig kasteel en vlakbij een mooi, rustig dorpje. Een franse schrijver heeft hemel en aarde moeten bewegen om deze plek over te kunnen nemen. Na 1,5 jaar is dat gelukt en hij heeft van de schuur een prachtig huis gemaakt met aandacht voor authenticiteit, architectuur en duurzaamheid. Vanwege zijn leeftijd heeft hij deze plek los moeten laten en wilde het overdragen aan mensen die deze plek begrijpen.

We zijn de eerste ‘deelgenoten’ die eigenaarschap nemen over deze plek. We doen dat vanuit een ‘deelgenootschap’, waarbij andere mensen op verschillende manieren ook deelgenoot kunnen worden. Part-time, fulltime, voor kortere of langere tijd? Of gewoon omdat je regelmatig naar een plek wilt gaan om op te laden?

Hoe dan ook, wanneer je gezonde ontwikkelingen wilt veroorzaken, zonder precies te weten hoe, deel uitmakend van een prettig netwerk, dan zit je hier goed.

Je bent welkom. Wil je meer weten, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Welkom chez TORI!

 

contact

TORI 2024