Par-delà les idées du bien et du mal,
Il y a un champ. Je t’y retrouverai’.

(‘Somewhere beyond right and wrong thinking, there’s a field. I’ll meet you there’.)

Rumi 

In december 2023 zijn we een bijzonder fijn pand in het hart van Frankrijk gaan beheren. Omringd door 3 ha glooiend landschap met oude eiken, een klaterende beek, waterbron, flora, fauna en weelderig groen. Deze plek is bedoeld om op een nieuwe manier verder te gaan met het veroorzaken van gezonde ontwikkelingen! Verder dan we tot nu toe hebben gedaan, zonder vastomlijnde plannen of kant-en-klare-formats.

‘Leven met een hoofdletter, wonen, ontwikkelen en ondernemen een nieuwe impuls geven, als gezond antwoord op de ontwikkelingen in de wereld. Een voedingsbodem voor de ziel, uitreiken naar de balans in eigenheid, verantwoordelijkheid en gezamenlijkheid’.

Deze plek wordt om te beginnen van zichzelf……Zonder eigenaren in de gangbare betekenis.Wanneer je dit laat inzinken, voel je meteen dat dit iets compleet anders vraagt van mensen die zich met deze plek verbinden. Gebouwen en grond kunnen immers niet voor zichzelf zorgen!  Daar zijn mensen voor nodig die eigenaarschap willen en kunnen nemen. Naast dit gegeven zorgen we dat deze plek niet meer verkocht kan worden en bewaard blijft voor de generaties na ons.

We zijn de eerste ‘ontfermers’ die eigenaarschap nemen over deze plek. Deze plek staat open voor die, met ons, mede-verantwoordelijkheid willen nemen voor deze plek, met alles wat daar wil ontstaan, bestaan en (op)groeien. Mensen die al een tijdje op zoek zijn naar ‘het nieuwe’, zich al voor een deel hebben losgeweekt van de oude bekende wegen en niet vies zijn van het daadwerkelijk willen organiseren van ‘het nieuwe’, zonder precies te weten hoe.

Wanneer je je aangenaam geprikkeld voelt door wat je hier leest, ben je van harte welkom om je verder te orienteren ter plekke. Wil je meer weten, stuur je ons gewoon een bericht via het contactformulier.

Er komen uiteraard allerlei vraagstukken die nog te beantwoorden zijn. Die antwoorden ontstaan al doende in onze optiek, via de mensen die zich met dit initiatief verbinden. Natuurlijk zijn er ook passende organisatievormen nodig. Wat ons betreft begint ‘het feest’ met deze fysieke plek. Zonder hypotheek, schulden of giga- verbouwingen. Dat is alvast gerealiseerd, vandaaruit ontwikkelen we gezamenlijk verder. Vanuit ieders eigenheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid!

Ben jij zo ver om iets compleets nieuws aan te gaan, zonder vastomlijnd concept, of kant-en-klaar format?

Wanneer jouw antwoord hierop JA is, nodigen we je uit om een week te komen oriënteren, een zinvolle vakantie zeg maar! Vandaaruit komen er nieuwe inzichten en zien we wat er ontstaat. Onze lichte voorkeur gaat uit naar ‘stellen’, maar 1-persoonsgezinnen zijn ook welkom. Ook qua mede-ontfermers draait het om een goede balans.

Welkom chez TORI!

 

contact

TORI 2024