burn out

En dan sta je opeens stil. Met moeite vind je de hendel van de motorkap. Je hebt geen idee waar je het probleem moet zoeken. Daarnet ging het nog zo lekker. Hoe kan dat nou ineens?

Het werkt hetzelfde als bij een burn out: Je gaat net zo lang door, totdat het rode lampje brandt. En dan heb je nog maar weinig opties.

De vergelijking met motoren gaat verder:

Nederland staat onderaan de Europese lijst als het gaat om cilinderinhoud. Wij rijden dus gemiddeld genomen met de kleinste motoren rond!

Dat betekent dat we veel verwachten van motoren die uit de fijnste materialen zijn opgebouwd en waarbij de afstelling steeds preciezer wordt. Er hoeft maar iets mis te gaan en alles draait in de soep.

Bij ieder van ons werkt het op dezelfde manier:

Velen hebben een ingewikkeld schema met veel werk- en privé taken. Het risico van vastlopen is daarmee ook groter geworden. Ongeveer de helft van de beroepsbevolking is ontevreden over zijn werk. Dat rode lampje brandt dus al heel vaak! Maar omdat deze mensen na het werk op kunnen laden, houden ze het nog een tijdje vol. Het wordt pas echt spannend, als ze moe uit hun werk komen en thuis niet meer op kunnen laden, omdat daar van alles speelt. Hoe krijg je dan weer energie voor de volgende dag?

Om alles gesmeerd te laten verlopen, vraagt om afstemming van de verschillende onderdelen. Burn out is het rode lampje dat vraagt om maatregelen. Duurzame wel te verstaan. Zodat je gaat doen wat wél voor je werkt.