Typische KIND benadering

Kindercoach is een jong en fris beroep met wortels in de grote mensen psychologie/filosofie. Dat vraagt om een typische KIND benadering. Als coach help je een kind zijn eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken, het zelfregulerend vermogen te ontwikkelen en ‘aan’ te zetten. Coaching van kinderen, jongeren en ouders is van deze tijd, passend bij de leefwereld en veranderingen daarin van nu! Kindercoaches begeleiden kinderen in KIND-zijn en geven ondertiteling aan kinderen en ouders mee, zodat ze logische verbanden gaan zien. Het gedrag van kinderen is altijd een logisch gevolg van wat er werkelijk speelt in de binnenwereld!

De juiste vragen en voorwaarden

Je  begeleidt het proces van betekenis en richting te geven aan allerlei indrukken, problemen en worstelingen die er in en om kinderen of jongeren plaatsvinden. Je geeft ‘ondertiteling’. Uitgangspunt is dat kinderen en jongeren weten waar het juiste antwoord op een ‘probleem’ te vinden is, namelijk in hen zelf! De antwoorden komen echter niet vanzelf. Daar is een coach bij nodig die de juiste vragen weet te stellen en voorwaarden creëert.

Een zinvolle aanvulling

In Nederland is een ruim aanbod van hulpverlening aan kinderen, ouders, opvoeding, en toch…..worden vele vragen en problemen niet adequaat opgelost, of er komen zelfs meer problemen bij! Kinderen komen vaak in ellenlange hulp-trajecten terecht, die vaak weinig effectief zijn. Of ze staan op een wachtlijst. Ouders krijgen een hulpverlener toegewezen die niet past bij de vraag van het kind. Ook worden er voor torenhoge bedragen diagnoses gesteld, en mogen de ouders het vervolgens verder zelf uitzoeken. Het is duidelijk: De vragen en problemen waar ouders, opvoeders en kinderen in deze tijd mee worstelen vraagt om een zinvolle, gezonde aanvulling naast de reguliere zorg en hulpverlening.

Kinderen en jongeren coachen is geen kunstje. Jouw binnenwereld, kennis en mindset maken het verschil tussen versterken en verzwakken, zelfvertrouwen en faalangst, ontwikkelingsmogelijkheden of problemen van het kind.

Het is een KUNST!