Loading...

Vuurlooptraining

||Vuurlooptraining
Vuurlooptraining2018-11-12T12:51:40+00:00

Waarom vuurlopen?

Vuurlopen is een van de oudste rituelen ter wereld. In allerlei culturen lopen mensen in ceremonies over gloeiend hete kolen. Wereldwijd. Als initiatie, voor fysieke of psychische gezondheid en het welzijn van de gemeenschap. Op blote voeten over hete kolen lopen, lijkt voor ons westerse voorstellingsvermogen niet direct het meest intelligente idee. Waarom doen mensen dit?

Het antwoord is simpel: omdat het werkt op de meest essentiële laag van ons menszijn! Het is helend, verbindend, vrolijk, transformerend en aardend tegelijk. Dat verklaart waarom de vuurloop al duizenden jaren bestaat. Het doet iets voor ieder individu en voor het menszijn in het algemeen. Anders was het al lang verdwenen.

De training

In 2 maanden word je getraind tot Vuurlooptrainer. Je volgt twee 3-daagse trainingen op locatie en via de online omgeving krijg je de praktische en technische achtergrondinformatie en kennis mee. Met deze opleiding ben je goed gekwalificeerd om zefstandig en veilig vuurlopen te begeleiden. Met teams, in groepen of 1-1.

Behalve de kunst van het vuurlopen leer je andere lichaamsgerichte oefeningen met diepgang en impact: pijlen breken, het buigen van de re-bar (betonijzer) en de glasloop. Tijdens de training doe je zelf heel veel ervaring op en leer je de vertaalslag maken naar jouw deelnemers. Deze training geeft je de kennis, wijsheid, expertise en vaardigheden die je nodig hebt.

Wat ga je leren?

Er is geen training denkbaar waarin je qua leiderschap in korte tijd zoveel leert, ervaart en kunt implementeren. De inhoud, samenhang en impact ervan  is  uitzonderlijk. Van vertrouwd worden met vuur, tot het opbouwen van jouw eigen vuurloopworkshop. Geschikte houtsoorten leren kennen, houtstapels bouwen, het vuurpad harken, mensen begeleiden naar de vuurloop, de geschiedenis van het vuurlopen, veiligheid, groepsdynamiek, aanvragen vergunningen, vuurlopen 1-1 en met groepen, improviseren, spreken in het openbaar, aanwezig zijn, aandacht richten op het geheel aan gebeurtenissen, beslissingen nemen in een split-second, vuurmeesterschap en nog veel meer. Je leert alle details kennen die de vuurloop tot zo’n krachtig transformatiemiddel maken.

De trainer

Christa is opgeleid en getraind door Peggy Dylan van Sundoor. Ze heeft 13 jaar lang met Peggy samen gewerkt en heeft de training vanuit deze traditie verder ontwikkeld. Ze heeft vele vuurlopen begeleid. Binnen haar eigen trainingsprogramma’s en coachtrajecten is de vuurloop een terugkerend onderdeel. Ze begeleidde teams en dan vooral kinderen en gezinnen. Een vak apart om vuurlopen met gezinnen te begeleiden!

Peggy Dylan, grondlegger van SUNDOOR’s International School of Firewalking:

“Christa Wiersma is the only Sundoor firewalk trainer/instructor who has dedicated her work and research to making the firewalk experience applicable to children, families and to adults who wish to work with children. As such she is the primary expert in this field. She brings a wonderful mix of understanding, openheartedness and playfulness to the firewalk. If your interest lies in empowering teams, children and families and making a real difference in the lives of young people you can find no better teacher than Christa.”

Gasttrainer Fares Boustanji

Vuurlopen begeleiden vraagt om leiderschap. Niet vanuit de boekjes, wel vanuit jezelf. Authentiek en natuurlijk leiderschap ontstaat uit jezelf. Fares werkt al jaren met zijn team roofvogels. Werken met de roofvogels is een unieke en directe ervaring in de werking van intenties. Een ijzersterke ervaring waar je als vuurlooptrainer veel baat bij hebt.