Loading...

De Kunst van Kindercoaching

||De Kunst van Kindercoaching
De Kunst van Kindercoaching2018-08-31T18:01:24+00:00

“Wanneer je bereid bent kinderen de wereld in zichzelf te laten ontdekken, hoef je ze niets te leren”. 

(- TORI -)

Maak kennis met De Kunst van Kindercoaching. Een combinatie van on-en offline, die samen een stevig fundament vormen voor kinder-en jongerencoaches.

Je leert de coach te zijn die voorbij ‘problemen’ kijkt en begrijpt dat kinderen en ouders hun zelfvertrouwen en houvast in zichzelf kunnen vinden. Dat begint uiteraard bij jou als coach. Daar heb je kennis en inzicht voor nodig om dat voor elkaar te krijgen. Geen trucjes, oppervlakkigheden, tips of tricks. In deze training krijg je verfrissende inzichten mee, die je direct kunt koppelen aan jezelf. Daardoor wordt het eigen.

Het is een Kunst! 

Kunstjes of voorgekookte methodes tref je hier niet aan. Kinderen de oplossingen en antwoorden in zichzelf te laten vinden: Dat is de Kunst! Dat geldt uiteraard ook voor jou! Wij helpen je die authentieke coachprofessional te worden. Daar ligt onze expertise, daar zijn we goed in. Met deze training leg je een belangrijke basis.

Wat krijg je mee?

Je krijgt waardevolle inhoud, eye-openers, houvast en inspiratie. Je gaat ervaren wat het is om coach te zijn. Je wordt aangesproken en aangenaam wakker geschud. Je leert verbanden zien tussen de binnen-en buitenwereld van jou en van kinderen.

Deze training geeft je een frisse kijk, ruim perspectief en genoeg stof tot anders en logisch denken!

Deze training is voor jou wanneer je jezelf in minstens vijf van de onderstaande punten herkent:

 • Je hebt al een tijdje ‘kindercoachkriebels’.
 • Je wilt inspiratie, diepgang en houvast.
 • Je bent ‘klaar’ met je getwijfel en ge-aarzel.
 • Je kunt en bent bereid om te investeren qua tijd, aandacht, geld en jezelf.
 • Je komt telkens weer op onze website,  TORI spreekt je aan.
 • Je voelt dat het naar meer gaat smaken wanneer je De Kunst gaat ontdekken (Ja, dat ‘risico’ loop je inderdaad….)
 • Je durft jezelf hardop nog geen kindercoach te noemen, maar dat zou je (stiekem) wel willen.
 • Je werkt met kinderen en wilt kennis en inspiratie om ze beter te begrijpen.
 • Je bent kinder- of jongerencoach en je voelt je nog onzeker als professional.
 • Je bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe gezichtspunten.
 • Je wilt die kindercoach zijn die kan verwoorden wat ie bedoelt.
 • Je bent zelf coachbaar.

Je wordt prettig geprikkeld en ontdekt nieuwe logische verbanden. Waarschuwing: Je kijk op jezelf en kindercoach zijn verandert met deze training. De inhoud is uniek en krijg je nergens anders.

Online

Acht weken lang, krijg je iedere week nieuwe inhoud, stof tot nadenken, nieuwe inzichten en inspiratie. Via de TORI-Academie kun je deze bekijken en beluisteren. Iedere 4e week is er persoonlijk contact via een live-webinar waar we sparren over de inhoud en beantwoorden we je vragen. Hierdoor gaat de kennis leven en integreer je het vanzelfsprekend in je denken, doen en laten.  Na deze acht weken is er nog een derde webinar. 

Na de online training is er een verhelderend 1-1 Skype-gesprek met Christa of een van de TORI-coaches.

INHOUD

WEEK 1: Wat is de Kunst van Kindercoaching; Overzicht TORI; Inspiratie-video’s; Wat inspelen is; Wat doet een TORI-kindercoach anders dan anderen?; 

WEEK 2: Wat is leren?; Leer-en gedragsproblemen; Inspiratie-verhaal; Waarom kindercoaches nodig zijn; TED-talk over ‘changemakers’; 

WEEK 3: Fenomenologisch waarnemen; De gevolgen van ‘kinderen ontzien’; Inspiratie-verhaal; Jouw drijfveren en werk-talenten; Literatuurlijst; 

WEEK 4: Live webinar Vraag & Antwoord; Wat water en olie met kindercoaching te maken heeft; Karakterologie; Interview met kindercoach plus oefening voor jou; 

WEEK 5: Van verlangen naar realisatie in woord en beeld; Inspiratie-video; Zinvolle ‘tools’ als kindercoach; Interview met kindercoach met uitnodiging aan jou; 

WEEK 6: Live webinar Vraag en Antwoord; Hoe je je eigen kwaliteiten ontdekt; Inspiratie-verhaal; Voeding of vulling? Interview met kindercoach; Kinder(coach)ziektes; 

WEEK 7: Ondernemend kindercoach wat houdt dat in?; Gesprekken met ouders; De kunst van vragen stellen; Jouw eigen waarden als kindercoach; Interview met kindercoach; 

WEEK 8: Live webinar Vraag & Antwoord; Innerlijke houding als coach; Kwaliteitskeurmerk erkend kindercoach; Interview met kindercoach; Interview met NFG voorzitter; Oefeningen om met kinderen te doen; Inplannen 1-1 gesprek; 

WEEK 12: 3e live-webinar

Live-training 3 dagen

In Onna, in onze eigen trainings- locatie. Een aaneengesloten 2-daagse training en na een paar weken een trainingsdag met alles erop en eraan. Je wordt geheel verzorgd en ontzorgd. Deze dagen staan in het teken van zelf ervaren, beleven en begrijpen. Je maakt je de dingen eigen, wanneer je je lichaam, hoofd, hart en handen laat samenwerken. Wanneer je na deze dagen de online training nog een keer bekijkt, zie je nieuwe verbanden en vallen er nog meer kwartjes. In deze training ervaar je wat het is om kindercoach te zijn. Je leert met je hele lijf en je ontdekt welke mogelijkheden je allemaal in je hebt waarvan je nu het bestaan nog niet weet.

Je ontvangt een deelname certificaat.

In Rotterdam is de training 4 dagen, twee keer een 2-daagse. (www.djoj.nl) Omdat er hier geen avondprogramma is, in Onna wel. 

Onderwerpen die aan bod komen:

-De invloed van zwangerschap en geboorte op je huidige bestaan; Ontwikkelingsfasen van kinderen; Kind van 9;

-Karakterstijlen in beweging; Kindercoach-cirkel met vertaalslag naar de praktijk.

-TORI-Kwaliteitenkwadrant; Coach-oefeningen met vertaalslag naar jouw werk; Stappenplan en persoonlijke richtlijnen voor jou.

-Systemisch werken; Ondernemerschap; Hoe bouw je je praktijk gezond op; De 7 pijlers in woord en beeld; 

Je krijgt nieuwe inhoud, achtergrondinformatie en een boekenlijst. Alle maaltijden worden verzorgd, je netwerk groeit, er is onbeperkt koffie en thee. Kortom, op alle gebieden word je gevoed. Twee weken na afloop van de training is er de mogelijkheid voor een verhelderend gesprek met Christa of een van de TORI-coaches. 

In het najaar start de live-training ook in Rotterdam! Deze is 4 dagen, omdat er geen avondprogramma is zoals in Onna. Voor data in Rotterdam klik je HIER.

Online

Je kunt met de online training ieder moment starten. Vanuit jouw huis of praktijk. Acht weken lang krijg je iedere week nieuwe inhoud en inspiratie via de TORI Academie: onze online omgeving. Iedere vier weken is er een live webinar om 20.00 uur op maandag-of dinsdagavond. De inloggegevens krijg je een paar dagen van tevoren in je mailbox. Het eerstvolgende webinar is op dinsdag 4 september, 20.00 uur.

De online-training is drie maanden. Na afloop spreken we elkaar. Je blijft toegang houden tot de online-omgeving zodat je het regelmatig terug kunt kijken. Dat is enorm zinvol. Inclusief updates! 

Offline = training op locatie

De live training start op 5/6 oktober (vrijdag en zaterdag). De derde dag is op 28 oktober (zondag). Locatie Onna.

In het najaar geven we de live-training ook in Rotterdam! Info en data vind je HIER.

Investering in jouw ontwikkeling als kindercoach: € 1690,- incl. BTW. Dat is voor de gehele training, online en live. Je kunt in termijnen betalen. Zodra je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kun je de BTW terugvorderen.

De eerste termijn is € 449,- incl. BTW. (inbegrepen in het totaalbedrag) Zodra je je inschrijft hiernaast, kom je direct in de betaalomgeving terecht. Daar vul je je gegevens in, je rondt de betaling af en hiermee ben je verzekerd van deelname. Je ontvangt de factuur direct in je mailbox na betaling en je kunt de volgende dag al aan de slag met de online-training Kunst van Kindercoaching. In de opeenvolgende maanden hierna ontvang je 3 termijnfacturen van € 413,66 incl. BTW.

Je kunt kiezen uit locatie Onna of Rotterdam. Voor data en deelname in R’dam kun je HIER kijken