Don’t ask yourself
what the world needs
Ask yourself
what makes you come alive
and then go
and do that.
Because what the world needs
is people
who have come alive.”

Coaching

Je hebt vakgerichte opleidingen, trainingen, workshops en seminars gevolgd. Je hebt het naar je zin en je bedrijf doet ‘t best goed. Waarom zou je dan een tijdje met een coach werken?

Omdat je gewoon altijd blinde vlekken hebt. Ze zijn nooit ‘op’. Zodra je er eentje helder hebt, komt er weer een nieuwe. Dat heet ontwikkeling!

Jijzelf, je klanten, je visie en de wereld om je heen zijn anders dan toen je net begon. Zelfs anders dan een jaar geleden. Werken met mensen vraagt om het regelmatig opfrissen van je kijk, kennis en kunde. 

Een aantal redenen om niet met een coach te werken:

  • Omdat je er van uit gaat dat je een probleem zou moeten hebben.
  • Omdat je geen vragen hebt, of denkt dat je de juiste vraag moet hebben.
  • Omdat het best wel goed gaat (deze is het meest verdacht).
  • Omdat je eerst gaat kijken hoe je het financieel rond krijgt, want ja, coaching is niet gratis.
  • Omdat je druk met je klanten bezig bent.
  • Je hebt nieuwe plannen, maar geen tijd om ze te realiseren, dus is coaching overbodig.

Je snapt ‘m! Coaching is geen luxe, maar een vanzelfsprekendheid. Wil je jezelf wakker houden vanuit een open mind en kwaliteit kunnen blijven bieden, werk dan met een coach.

Nou ja, ‘een’ coach? Nee, dat nu ook weer niet. Je wilt uiteraard een coach waar jij wat aan hebt. Een coach die jou inspireert, zegt wat je moet horen (niet wat je wilt horen) en voorbij jouw kaders kan kijken. En vooral een coach die jouw natuurlijke intelligentie aanscherpt.

Andermans ogen, oren, kennis en ervaring houden je wakker. Precies de reden waarom andere professionals, zoals dansers, schrijvers, sporters, zangers ook met een coach werken. Omdat ze geïnspireerd willen blijven, zichzelf scherp wil houden, iets willen verbeteren of simpelweg iets nieuws willen leren.

Stretch-coaching

Stel je voor dat een gitarist slechts twee snaren van zijn instrument gebruikt. Of een pianist alleen de zwarte toetsen bespeelt.

OF: een gitarist die voelt dat hij liever piano wil spelen. Maar omdat hij gewend is gitaar te spelen, is hij zijn eigenlijke verlangen ‘vergeten’. Of de pianist die liever timmerman wil zijn.

Hoe dan ook, ze doen niet waarvoor ze in de wieg zijn gelegd. EN ze gebruiken de mogelijkheden NIET die hun instrument biedt. Ze spelen wel steeds dezelfde liedjes. Door die herhaling beperken zij zichzelf en hun luisteraars.

Hetzelfde gebeurt wanneer jij jouw mogelijkheden onbespeeld laat. Of wanneer je van binnen voelt dat je iets anders hebt te doen……je roeit tegen de stroom in. Die van jezelf!

Je kent de ‘zones’? De comfort-, stretch en stresszone. De eerste en derde zone, daar zitten velen vaker en langer dan goed voor ze is.

De zone daartussen is de stretchzone. Dat is exact het gebied waarin je werkelijk leert, met net die gezonde spanning erop. Daar wil je aan wennen.

Je natuurlijke intelligentie komen hier namelijk vrij, tegelijk met je creatieve denken, doen en laten. In de stretchzone hebben je vlucht-, vries- en vechthersenen geen toegang.

Stretch-coaching is puur maatwerk, waarin we samen klussen. Aan je bedrijf, eigenheid of vaardigheden. Op locatie in binnen-of buitenland. Of online.

Vlot trekken wat vast is gaan zitten. En ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor jou en je bedrijf. Jij bepaalt de klus! Christa zorgt voor optimale stretch-voorwaarden en de juiste gereedschappen.

Deze neem je na afloop mee naar huis. Met een beetje gezonde ‘spierpijn’!

Vantevoren hebben we een verhelderend gesprek om jouw wensen in beeld te krijgen. Een maand na afloop spreken we elkaar weer.

Zin in een verhelderend stretch-gesprek?

Talentenpaspoort

Zodra de ontwikkeling van persoonlijke vermogens onder druk staat, bewijst het Talentenpaspoort zijn waarde. Het richt zich namelijk op jouw unieke potentieel. Dit kun je niet creëren, het is er sinds je geboorte al geweest.

Kennis en begrip hebben van je potentieel, is een gezonde manier je eigen weg te volgen EN voor anderen van betekenis te zijn. Dit potentieel kun je ‘meten’ via een fijnzinnig onderzoek en komt tot uiting in een Talentenpaspoort.

Het Talentenpaspoort beschrijft jouw potentieel, jouw WERKelijke Talenten! Niet je gedrag, vaardigheden of beroepskeuze. Jouw WERKelijke Talenten zijn de voedingsbodem.

Zodra je je WERKelijke Talenten leert kennen, gaat je onderliggende potentieel borrelen. Je verlangens en energiebronnen worden wakker. Dat is super interessant en voor de meesten een totaal nieuwe ervaring.

Je kijk op werk krijgt een compleet nieuw perspectief. En een tikkeltje verwarrend. Het Talentenpaspoort laat je namelijk zien waar je je werk doet  in overeenstemming bent met wie jij bent. En waar niet!

Om je WERKelijke Talenten te ontdekken, moet je weten dat er verscheidene soorten talenten bestaan. Want een WERKelijk Talent is een synergie tussen deze drie:

  • Emotionele talenten of passies (HART)
  • Rationele talenten of mentale aanleg (HOOFD)
  • Fysieke talenten of fysieke aanleg (HANDEN)

Wanneer je geen rekening houdt met jouw unieke talentenprofiel, heb je de weekenden en vakanties hard nodig om weer op verhaal te komen. Telkens over je grenzen gaan, kost energie. Dat is geen gezonde moeheid!

Zodra jij je bewust bent over welke vermogens je beschikt, zie je de mogelijkheden voor je. Dan kom je uit die vicieuze cirkel. Het Talentenpaspoort geeft je jouw persoonlijke route naar WERKgeluk op een presenteerblaadje. Je hoeft niets nieuws te leren want je gaven zijn je al gegeven.

Neem contact op wanneer je nieuwsgierig bent naar jouw eigen Talentenpaspoort. De samenleving heeft meer dan ooit jouw unieke talenten nodig!

Zin in een eerste talenten-verkenning?

De stretchdag met Christa heeft mij weer wijzer gemaakt. Enigszins vastgeroest in oude gewoontes en met mijn doel de praktijk uitbouwen, stapte ik bij TORI binnen. Een dag lang in het teken van mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een top dag en een echte aanrader!’

Maaike van de Belt

Ik kreeg een hele dag 1-op-1 coaching op persoonlijk en professioneel gebied. Na deze dag was het net alsof ik een flinke sportmassage had gehad! Op zo’n dag wordt namelijk alles eens even goed opgeschud en weer naar een hoger niveau getild. Enorm fijn en echt een aanrader!

Marloes Bakvis

Mijn man en ik wilden samen een Stretch-dag bij TORI. Voor onszelf én onze bedrijven. En wat hebben we gestretcht! Met Vanja zijn we aan de slag gegaan met onze Talentenpaspoorten en Christa heeft ons gecoacht op persoonlijk vlak én op ons ondernemerschap.  Op een duidelijke, directe manier, zonder ‘strikjes’. Nu, zo’n twee maanden later, is er weer ruimte. Zowel persoonlijk als in mijn praktijk. Christa en Vanja, dankjewel!

Heidi Panjoel

Ik vind het goed te weten wat me wel en niet ligt. Zo kan ik goede beslissingen nemen met betrekking tot toekomstig werk. Nu, met mijn Talentenpaspoort, snap ik ook waarom ik andere dingen minder passend vind. 

Myrthe Collard

Het Talentenpaspoort geeft mij richting voor een levensinvulling die bij mij past. Een mooie, duurzame tool voor iedereen die klaar is met ploeteren in het leven en zin heeft om een afgestemde koers te varen.

Esther Wispelweij

Ik heb met het Talentenpaspoort een naslagwerk in handen welke mijn zelf-inzicht vergroot. Het meest waardevolle voor mij is dat Vanja mij heeft helpen herinneren dat mijn vanzelfsprekende manier van zijn en doen genoeg is om mijzelf en anderen van dienst te zijn. Dit besef versterkt mijn geloof en vertrouwen in mijzelf.

Mandy van Vlooten

Het Talentenpaspoort heeft mij inzicht gegeven in mijn sterke punten op werkgebied. En vooral welke manier van werken mij energie geeft, in plaats van kost. Daardoor kan ik gerichtere keuzes maken en vooral mijn eigen weg gaan. Mijn werk doen op een manier waar ik energie van krijg. Een aanrader voor iedereen!

Heidi Canther Visscher

Het Talentenpaspoort en de intensieve gesprekken met Vanja hebben me verrast. Het ging 100% over mezelf. Ik heb inzichten gekregen om op een ontspannen manier ondernemer te zijn. De ondernemer die mij past en niet die ik denk te moeten zijn. Ik zie nu waar ik (veel) energie en levenslust verlies en waar ik mijn focus op mag houden. Het is net of ik na jaren zoeken een soort toestemming voel om de keuzes te maken die bij mij passen.

Anja van Wijk

TORI

Postbus 136 – 8330 AC Steenwijk
info@tori.nl

contact

© TORI 2020 | Spelregels